
Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...

Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...

Ovsené lievance s jablkami
Pekne nadýchané a jemné . Výborné sú ako za tepla, tak aj za studena.

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Morčacie rolky s ryžou
Komerčný recept<br /> Typická chuť špenátu, spolu s kúskami šunky, sa k morčaciemu mäsu výborné hodí....

Snežná fazuľa
:-) Niekde majú snežné sovy, inde zasa snežné leopardy, u nás to bola fazuľa...

Super nezdravá rýchlovka
Táto lahôdka, aj keď asi nezdravá, ma sprevádza odmalička a pripomína mi sladké detstvo...

Domáca ťahaná štrúdľa tvarohovo-škvarková s červenou cibuľkou
Veru som ťahanú štrúdľu už dávno nerobila. až sa mi žiadalo to krehké , chrumkavé cesto...

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Morský čert na toskánsky spôsob so schwarzwaldskou šunkou
Kúpil som morského čerta a hľadal recept. Nakoniec som ho našiel až na jednej nemeckej stránke...

Hrachorová kaša
Na Nový rok máme jesť šošovicu, aby sme boli bohatí. No dnes, v čase...

Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Pohárový perník
Tento perník robievala ešte moja babka medzi prácou na záhrade keď mala menej času. Je to...

Rybie filé - rýchlovka
Ryby sú zdravé, ale málo ich jeme a tak rýchlo sa dajú pripraviť...

Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...

Veľkonočná šviencelina
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou...

Pečené králičie stehná na víne a bylinkách
Králičie stehná som odblanila, posypala bylinkami, preliala olejom, marinovala som ich v chladničke, ...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.

Brokolicové lasagne s cuketou
Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme...

Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...
Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a...

Játra na cibulce a chilli jako minutka
Tak než jsem se dostal k tomuto receptu, tak se tu objevil podobný recept na cikánská...

Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.