
Brokolicová polievka s gorgonzolou
Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame...

Pečený letný šalát s balkánskym syrom
Náš najobľúbenejší letný šalát, nielen počas grilovačiek, ale aj ako ľahký obed alebo večera s...

Lečo z trúby
Počas dní, keď je vonku takýto hitz, človeku sa ani nechce variť, mastné mäsoobžertsvo...

Tekvicové ňoky s pečenými kačacími prsami
Úžasná dobrota, ktorou potešíte každého milovníka dobrého jedla.

Špargľový šalát
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.

Zeleninové curry
Závislosť v podobe curry. Neviem, či ma viac baví ho vytvárať alebo jesť :)...

Bravčová pečeň zo Székelyhídu
Objavila som krásny, jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept na No. Salty. Bravčová pečeň...

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Huspenina
Tradičný recept, v rodine veľmi obľubený a robím ju naviac spôsobov-aj s kuracím mäsom, mrazenou alebo sterilizovanou...

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Nakladaná Niva / Tatranský (Zlatý) Rival
Manželka mi kúpila za dobrú cenu Zlatý Rival. Chuť na neho mi ešte neprišila tak som...

Chrumkavá nepečená pizza
Príprava trvá troška dlhšie, ale ja si ju vždy pripravím tak, aby sa spravila cez...

Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...

Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke....

Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Červená šošovica s quinoou
Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou....

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme...

Mäsové guľky, polenta a Bhurji
Toto jedlo som robil už minulý týždeň a s láskou na neho spomínam :-)

Zemiakový šalát, letný, bez vajíčok, do zelena :-)
Urobiť, túto osviežujúcu pochúťku, ma inšpiroval recept od "violetacamorova", Zemiakový šalát- a la Akis....

Pečené pučené zemiaky s kôprovo-jogurtovým dipom
Celkom jednoduché jedlo, ktoré chutí vynikajúco, to sú naše pučené zemiaky s výborným jogurtovým dipom....

Fašírky zo sušených húb
Huby povaríme 5 minút v slanej vode, scedíme ich na sitku a necháme vychladnúť...