Zdravé a chutné cuketové cestoviny fotorecept
Foto: veronika1206
Nie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety. Tento recept je vhodný pre tých, ktorý majú bezlepkovú Zobraziť celý popisNie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety. Tento recept je vhodný pre tých, ktorý majú bezlepkovú diétu ale taktiež je to zdravá alternatíva klasických cestovín.
porcia
príprava
Postup
-
1
Menšiu cuketu som si najskôr ošúpala a potom som ju pomocou škrabky na zeleninu ,, nakrájala,, do tvaru širokých cestovín
-
2
ošúpala som si malú cibuľu a nakrájala ju na menšie kocky
-
3
Na panvicu som naliala trošku sójového oleja a osmažila som na ňom cibuľku. Sójový olej používam veľmi rada, pretože neobsahuje vôbec žiadny cukor, je teda vhodný aj pre diabetikov.
-
4
Zatiaľ čo sa mi cibuľa smažila som si umyla a nakrájala 6-7 väčších šampiónov a dala ich do panvice k cibuľke. Zvyknem miesto ich používať aj tofu alebo sójovú drť. Tí, ktorí ale majú radi mäso ho samozrejme môžu použiť miesto hríbov :)))
-
5
Pridala som olivy. Dnes som použila čierne, lebo sú menej slané ako zelené.
-
6
Pridala som paradajkový pretlak, ktorý som zriedila s troškou vody aby nebol hustý
-
7
Omáčku som dochutila. Môžte použiť korenie podľa vašej chuti. Ja som použila sušený cesnak, oregáno, soľ, cukor ( zrazí kyslosť pretlaku ), mleté čierne korenie. Takto vyzerá hotová omáčka
-
8
Do misky s cuketou som naliala vriacu vodu a nechala cuketu vo vode cca 4 minúty. Nebola úplne mäkká ale ja to tak mám rada.
-
9
Cuketu som scedila, dala na ňu omáčku a posypala obľúbeným syrom. Dobrú chuť prajem :)))
Cuketové rezance takto upravené nemusia byť zlé :-)
Ktoré potraviny sú nevhodné, zvyšujú tvorbu zápalových látok poškodzujúcich beta-bunky tvoriace inzulín?
Odporúča sa úplne vylúčiť alebo zásadne obmedziť konzumáciu uvedených potravín:
Slnečnicový olej
Sójový olej
Repkový olej
Kešu a arašidové oriešky
Rastlinné masla – klamlivo reklamované ako bohatý zdroj omega-3, v skutočnosti zdroj s nežiadúco vysokou prevahou omega-6!
Tekvicový olej - aj keď patrí medzi lahôdky studenej kuchyne a obsahuje množstvo antioxidantov, patrí medzi výlučné zdroje omega-6 (cca 50%), prakticky neobsahuje žiadne omega-3 (0,2%), má veľmi nepriaznivý pomer omega-6 k omega-3 v prospech tvorby zápalových látok.
To s tou cuketou je vyborny napad