Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 31. marca 2016
Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Králičí chrbát:
600 g
100 ml
Omáčka z kuriatok:
200 g (huby)
250 ml
100 g
100 g
100 ml
Domáce cestoviny:
300 g
3 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici domäkka.

  2. 2

    Omáčka z kuriatok: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, potom šľahačku, osolíme a prevaríme.

  3. 3

    Domáce cestoviny: Z múky, vajíčok, oleja a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme 30 minút odležať. Cesto rozdelíme na 4 diely, vyvaľkáme na tenké pláty, ktoré pomocou prstov zrolujeme. Nakrájame na kolieska, ktoré kladieme na dosku posypanú múkou. Potom kolieska rozmotáme a vzniknuté domáce tagliatelle vkladáme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme 5 minút.

Diskusia k receptu

ampara
Toto určite nie sú kuriatka,to sú nakladané huby Nameko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia