Králičí chrbát s omáčkou z kuriatok
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 31. marca 2016
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 31. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Králičí chrbát: | |
600 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Omáčka z kuriatok: | |
200 g (huby) |
|
250 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
Domáce cestoviny: | |
300 g |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Králičí chrbát osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý majorán a sprudka opečieme na panvici domäkka.
- 2
Omáčka z kuriatok: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, potom šľahačku, osolíme a prevaríme.
- 3
Domáce cestoviny: Z múky, vajíčok, oleja a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme 30 minút odležať. Cesto rozdelíme na 4 diely, vyvaľkáme na tenké pláty, ktoré pomocou prstov zrolujeme. Nakrájame na kolieska, ktoré kladieme na dosku posypanú múkou. Potom kolieska rozmotáme a vzniknuté domáce tagliatelle vkladáme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Varíme 5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu