Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Panenku nakrájame na asi 3 cm valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Oravskú slaninu nakrájame na tenké plátky, do ktorých zabalíme panenku a necháme v chladničke marinovať asi hodinu.
- 2
Panenku pečieme 10 minút pri teplote 200°C. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 10 minút. Výpek zredukujeme na omáčku.
- 3
Fenikel umyjeme, očistíme a varíme v osolenom mlieku asi 15 minút. Uvarený fenikel krátko urestujeme na výpeku z panenky. Navrch dáme plátky kozieho syra a gratinujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu