Hrášková hokaido polievka

juvara - bez fotkyjuvara, 13. júna 2019 15:32
Ďalšie recepty »
Hrášková hokaido polievkaFoto: juvara

Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky - mňam. Milujem tiež ázijské polievky, v ktorých je zelenina chrumkavá, za surova zaliata horúcim vývarom. A aj keď sa horúce polievky a korenené veci viac hodia k zime, poďme na to!

3
porcie
5 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (malá guľatá)
2 ks
1 šálka (mrazený)
10 cm
 zväzok
1 ČL
1/4 PL
3 kolieska (čerstvý)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hokaido dobre umyjeme, rozpolíme, vnútro vydlabeme. nakrájame aj so šupkou na kocky. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky. Na oleji orestujeme hokaido a mrkvu cca 3 min, osolíme, okoreníme. Pridáme na kocôčky nakrájaný zázvor. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme cca 10-15 min, kým zelenina nezmäkne. Zatiaľ si umyjeme a nakrájame pór a nasekáme na drobno vňať koriandra.

  2. 2

    Keď zelenina zmäkla, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Nastrúhame do nej trošku muškátového orecha. Nasypeme mrazený hrášok a povaríme 2 min, aby stále zostal krásny zelený. Ozdobíme pórom a koriandrom - nešetríme. Táto polosurová zeleninka je v polievke to najlepšie!

    Hrášková hokaido polievka - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist