Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Hrášková hokaido polievka

juvara - bez fotkyjuvara, 13. júna 2019
Hrášková hokaido polievka
Foto: juvara

Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Zobraziť celý popisMáte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky - mňam. Milujem tiež ázijské polievky, v ktorých je zelenina chrumkavá, za surova zaliata horúcim vývarom. A aj keď sa horúce polievky a korenené veci viac hodia k zime, poďme na to!

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (malá guľatá)
2 ks
1 šálka (mrazený)
10 cm
 zväzok
1 ČL
1/4 PL
3 kolieska (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Hokaido dobre umyjeme, rozpolíme, vnútro vydlabeme. nakrájame aj so šupkou na kocky. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky. Na oleji orestujeme hokaido a mrkvu cca 3 min, osolíme, okoreníme. Pridáme na kocôčky nakrájaný zázvor. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme cca 10-15 min, kým zelenina nezmäkne. Zatiaľ si umyjeme a nakrájame pór a nasekáme na drobno vňať koriandra.

  2. 2

    Keď zelenina zmäkla, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Nastrúhame do nej trošku muškátového orecha. Nasypeme mrazený hrášok a povaríme 2 min, aby stále zostal krásny zelený. Ozdobíme pórom a koriandrom - nešetríme. Táto polosurová zeleninka je v polievke to najlepšie!

    Hrášková hokaido polievka - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

klukodvody
Nejprve zdravíme. Podobné polévky vařím také často, jen to mám asi tak, že projdu zahradu, potom ledničku, všechno nanosím do kuchyně a pak se uvidí co vznikne. Budeme tu se stejnými talíři. máme podobné. Tak hezký den přejeme.
2x haji a juvara
juvara
@Klukodvody (13.6.2019 15:47)

Tie klasické cibulákové taniere máme od mužovej starej mamy a hoc mi je to nesmierne ľuto, dosť som nechtiac potĺkla :) No muž ich ma veľmi rad, mali také u starej mamy aj doma. Nech sa darí vašim tanierom i receptom!
nataliesp
Nemala som doma hrášok, tak som dala cícer z konzervy. :-) Polievka bola famózna, manžel sa oblizoval až za ušami. A to tekvicové jedlá nemá rád.