Hrášková hokaido polievka
Foto: juvara
Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Zobraziť celý popisMáte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky - mňam. Milujem tiež ázijské polievky, v ktorých je zelenina chrumkavá, za surova zaliata horúcim vývarom. A aj keď sa horúce polievky a korenené veci viac hodia k zime, poďme na to!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hokaido dobre umyjeme, rozpolíme, vnútro vydlabeme. nakrájame aj so šupkou na kocky. Mrkvu umyjeme, očistíme, nakrájame na kúsky. Na oleji orestujeme hokaido a mrkvu cca 3 min, osolíme, okoreníme. Pridáme na kocôčky nakrájaný zázvor. Zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Varíme cca 10-15 min, kým zelenina nezmäkne. Zatiaľ si umyjeme a nakrájame pór a nasekáme na drobno vňať koriandra.
- 2
Keď zelenina zmäkla, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Nastrúhame do nej trošku muškátového orecha. Nasypeme mrazený hrášok a povaríme 2 min, aby stále zostal krásny zelený. Ozdobíme pórom a koriandrom - nešetríme. Táto polosurová zeleninka je v polievke to najlepšie!
- 3
Dobrú chuť!
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tie klasické cibulákové taniere máme od mužovej starej mamy a hoc mi je to nesmierne ľuto, dosť som nechtiac potĺkla :) No muž ich ma veľmi rad, mali také u starej mamy aj doma. Nech sa darí vašim tanierom i receptom!