
Pleskavica à la ja
Navariť chutne a zároveň diétne sa dá, chce to len fantáziu a chuť. ......

Famózne srdiečka na smotane
Niekto srdiečka nemusí, ale my ich milujeme. Ak aj vy určite vyskúšajte tento môj výmysel :)

Zdravé a chutné cuketové cestoviny
Nie je to recept na klasické cestoviny, pretože sa jedná o cestoviny vyrobené z cukety...

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Králičie stehná v šalviovej omáčke
Králičie stehná umyjeme, dôkladne osušíme, nasolíme, okoreníme a pečieme v rúre pri nízkej teplote –...

Bravčová pečeň v parnom hrnci
Je úžasné, že v parnom hrnci si môžete pripraviť aj chutné jedlá :), sú rýchle,...

Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca
Alebo tzv. falošná sviečková. Vôbec to nie je sviečková :) A že kto je Hadrbolec?...

Zemiaková placka inak
Zemiaky ošúpeme a umyjeme potom ich nastrúhame nahrubo a pridáme vajce, soľ, všetky koreniny, ...

Ryžový nákyp s jablkami
Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.

Slané slimáky z otrúb
Recept mám od švagrinej Gitky ( od nej mám veľa dobrých receptov ), včera som ho...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Zapekaná hrianka s kyslou kapustou
Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.

Hliva ustricová na póre a kapii
Huby v mojej kuchyni, už od „junáčikovského“ veku, navždy obsadili pomyselný trón a som presvedčený,...

Diabolské rezne -celiatické
Tieto rezne sú vhodné aj celiatikom tak si môžu pochutiť:-))

Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou
Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Bravčový plátok na čerstvých dubákoch
Dnes sme mali taký vynikajúci obed... včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, ...

Kysnutý koláč s orechami
Tento koláč je veľmi jednoduchý, čo do prípravy, ľahučký a nadýchaný, s početnými dierami, ...

Toasty s medvedím cesnakom
Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...

Lievance z kysnutého cesta (viderecept)
Tento recept sme vypracovali z noriem pre školské stravovanie. So študentami sme zdigitalizovali pracovný postup a...

Kuskus šalát s lososom
Dnes to je taký recept-nerecept. Skôr je to tip na rýchly zdravý obed, keď proste...

Paprikáš z bažanta
Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme a pokrájame na kúsky. Do horúcej masti pridáme údenú slaninu pokrájanú...

Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Lososová štrúdľa so špenátom
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.

Penne cestoviny s krevetami
Maslo rospustime na väčšej panvici, na ktorej opražime cibulu a po 2 min pridame...

Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky