Domáci hamburger

patrick - fotkapatrick, 4. januára 2013
Domáci hamburger
Foto: patrick

Mal som v mraziaku pekný kúsok hovädzieho mäsa tak som sa tentokrát rozhodol pre jednoduchý a rýchly obed.

2
porcie
40 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mäso si zomelieme, na suchej horúcej panvici osmahneme koriander a rascu aby sa uvoľnila aróma (cca 10 sekúnd) dáme do mažiara, roztlčieme a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme vajce, sezamový olej, nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, chili papričku, dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku aby sme dostali zmes z ktorej sa nám bude ľahko tvarovať.

  2. 2

    Na tanier nasypeme trochu strúhanky, aby sa nám naň mäso neprilepilo, vytvarujeme 2 fašírky, dáme ich na tanier, z vrchu ich ešte posypeme trochou strúhanky a dáme ich do chladničky aspoň na pol hodinu.

  3. 3

    Mäso opražíme na troche olivového oleja z oboch strán kým nie je úplne prepečené.

  4. 4

    Žemle prekrojíme napoly, spodnú časť môžeme potrieť chrenom, položíme šalátový list, naň mäso a ešte na horúce mäso položíme plátok syra a naň koliečka paradajok. Zakryjeme druhou polovicou a môžeme sa do toho pustiť :-)

Diskusia k receptu

tomas
Nemám rád hamburgery, ale taký domáci by možno mohol byť fajn:) Možno skúsim.
patrick
@tomas ani ja nemám rád tie hamburgery čo dnes predávajú vo fast foodoch a podobne ani ich nejedávam, ak tak len takýto domáci :-) @afataga mäsová hmota bola dosť lepivá a myslím že by sa bez nej pravdepodobne na panvici rozpadli :-/
radox1
maximalne vytlacit z masa vzduch(prehadzovat z ruky do ruky) a maso sa nerozpadne-cize bez struhanky.
patrick
oukej ďakujem za rady nabudúce už bude bez strúhanky

Zaujímavé video z archívu TV Varecha