Foto: patrick
Mal som v mraziaku pekný kúsok hovädzieho mäsa tak som sa tentokrát rozhodol pre jednoduchý a rýchly obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si zomelieme, na suchej horúcej panvici osmahneme koriander a rascu aby sa uvoľnila aróma (cca 10 sekúnd) dáme do mažiara, roztlčieme a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme vajce, sezamový olej, nadrobno nakrájanú šalotku, cesnak, chili papričku, dijonskú horčicu, osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku aby sme dostali zmes z ktorej sa nám bude ľahko tvarovať.
- 2
Na tanier nasypeme trochu strúhanky, aby sa nám naň mäso neprilepilo, vytvarujeme 2 fašírky, dáme ich na tanier, z vrchu ich ešte posypeme trochou strúhanky a dáme ich do chladničky aspoň na pol hodinu.
- 3
Mäso opražíme na troche olivového oleja z oboch strán kým nie je úplne prepečené.
- 4
Žemle prekrojíme napoly, spodnú časť môžeme potrieť chrenom, položíme šalátový list, naň mäso a ešte na horúce mäso položíme plátok syra a naň koliečka paradajok. Zakryjeme druhou polovicou a môžeme sa do toho pustiť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu