Foto: gordonko
.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... Zobraziť celý popis.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... dnes je to zo smatankou
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny .... ako prvé si urobíme vývar z jednej kocky bujona a necháme vychladnúť - ak nemáme iný vývar
-
2
na sklovitú cibulu prisypeme trochu bazalky , drcenej rasce a čierného korenia
-
3
na tento základ pridáme očistený a na 3mm pokrájaný pečeňovec dubový
-
4
a trochu osmahneme , podlijeme 125 mll vody zavrieme tlakový hrniec a ..
-
5
priprávíme si zátrepku .... 1 smatanka zmiešaná zo 4 kopcovitými ližičkami hladkej múky
-
6
na panvicu si dáme trochu vývaru ,pridáme mix smatanky a pomali prilievame vývar a miešame a miešame , aby hrudky neboly
-
7
ked hrniec odtlakujeme ,pridáme trochu pokrájaného pórku
-
8
prilejeme zátrepku
-
9
osolil som vegetou - necháme prejsť varom
-
10
podávať môžme s knedlou či varenými zemiakmi ,ale ja som mal domácí chlebík
výborný receptík.
ved si z mesta-kam do hory vedie tvoja cesta-že túto stromovú maškrtu ponúkaš nám znova tu..??
a ja z hôr-nemám nič..asi vezmem na domáceho zberača húb dlhý bič...:-)
dnes doniesol plávky,bedle-je pravda-aj oni sú "prudko" jedlé...
chutí plávka..chutí bed+a..ale aj tvoj pečeňovec bych už raz rada jedla...:-))
...bedľa...
ale davam ti 5+,lebo huby milujem
kukni sem , tuto to mam nafotené
pokec.azet.sk/klub/potulky-s-nikonom-v-ruke/fotoalbum...