Pečeňovec dubový na smotane fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 28. septembra 2013
Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept)
Foto: gordonko

.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... Zobraziť celý popis.... poznám novú ,, hubu ,, a spolu sňou skúšam dalšie možnosti ..... dnes je to zo smatankou

40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 - 700 g
1 ks
1 ks
4 ČL
1 kocka
 (vegeta)




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny .... ako prvé si urobíme vývar z jednej kocky bujona a necháme vychladnúť - ak nemáme iný vývar

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na sklovitú cibulu prisypeme trochu bazalky , drcenej rasce a čierného korenia

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na tento základ pridáme očistený a na 3mm pokrájaný pečeňovec dubový

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a trochu osmahneme , podlijeme 125 mll vody zavrieme tlakový hrniec a ..

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    priprávíme si zátrepku .... 1 smatanka zmiešaná zo 4 kopcovitými ližičkami hladkej múky

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na panvicu si dáme trochu vývaru ,pridáme mix smatanky a pomali prilievame vývar a miešame a miešame , aby hrudky neboly

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked hrniec odtlakujeme ,pridáme trochu pokrájaného pórku

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prilejeme zátrepku

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    osolil som vegetou - necháme prejsť varom

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    podávať môžme s knedlou či varenými zemiakmi ,ale ja som mal domácí chlebík

    Pečeňovec dubový na smotane (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

pusta
jaaj, @gordonko , lahôdka po mojej chuti. až na ten bujon, ale to je už iba môj problém.
výborný receptík.
gordonko
@pusta .... vpohode , nemusí byť ....ked budem variť pre Teba tak ho nedám .... ja som lem ,,okopíroval,, recept z vebu
radost
@gordonko
ved si z mesta-kam do hory vedie tvoja cesta-že túto stromovú maškrtu ponúkaš nám znova tu..??
a ja z hôr-nemám nič..asi vezmem na domáceho zberača húb dlhý bič...:-)
dnes doniesol plávky,bedle-je pravda-aj oni sú "prudko" jedlé...
chutí plávka..chutí bed+a..ale aj tvoj pečeňovec bych už raz rada jedla...:-))
jozka2
kde do frasa na neho chodis ked ja take daco nikde nevidim
ale davam ti 5+,lebo huby milujem
gordonko
@radost @jozka2 ..... ked sa ma opýtajú kam chodim na huby odpoviem že na letisko ........... pečeňovec poznám iba niekolko dní a je to super huba ,prave som dojedol 2 tanier ,,držkovej,, bez držiek , zasa som tam dal ten pečeňovec dubový ...... 1 x som ho videl v Jelenci , potom som ho našel na Zobory a predvčerom aj v Ivanke pri Nitre ..... stačí sa pozrieť na pne či kmene stromu

kukni sem , tuto to mam nafotené
 pokec.azet.sk/klub/potulky-s-nikonom-v-ruke/fotoalbum...
evanaaa
Pečeňovec som ešte "naživo" nevidela, len tu na obrázku. Aj u nás idú takéto hubové omáčky, ak nejaké máme, hneď robím na smotane, s cestovinami a k tomu nám netreba ani žiadne mäso. Len tú bazalku by som ja nedala, hodí sa skôr do paradajkových jedál, ale ak vám doma tak chutí, je to v poriadku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia