Husacie prsia na mede s petržlenovým pyré fotorecept
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. novembra 2013
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 21. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
8 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Prsia umyjeme a očistíme. Potom ich osušíme a kožu nakrájame do mriežky. Osolíme a okoreníme.- 2
Na rozohriatej panvici prsia opečieme najprv kožou dolu. Nakoniec pridáme trochu medu a krátko opečieme. Mäso vložíme na plech a prelejeme šťavou z panvice. Dáme do rúry na 8 minút na 160 °C. Mäso necháme pred podávaním tri minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na plátky.- 3
Vo vriacej vode uvaríme baby mrkvu. Potom ju prehrejeme na medovej šťave z husacích pŕs. Na rozpustenom masle zohrejeme zemiakové pyré a pridáme doň aj petržlenové pyré (uvarený petržlen roztlačíme a dobre vymiešame) a mlieko. Dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@amelie : Absolútny súhlas, pekne si to napísala.