Kačacie prsičká na brusniciach
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept... pripomína nám...
Apple pie s karamelom a orechami
Sladká vôňa jabĺčok je pre mňa ako vôňa jesene, moje najobľúbenejšie obdobie v roku. Takýto...
Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.
Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası)
Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn....
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Cviklové rizoto
Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...
Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.
Ovocná ryža
Včera som piekla džudo pre maminu kolegynu na oslavu:)... a zvýšila sa mi šťava z...
Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...
Grilovaný šašlík
Umyté, osušené mäso nakrájame na dvojcentimetrové kocky, ktoré premiešame s polovicou nakrájanej cibule, korením, ...
Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...
Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...
Cuketové placky
Ocistime cuketu, vyberieme zrnka, osupeme a nastruhame. Pretlacime cenak, nastruhame nadrobno cibulu alebo...
Cestovinový šalát so zeleninou
Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete...
Tatárske chlebíčky
Za pár minút vykúzlite fantastickú večeru, ktorá bude zaručene chutiť každému chlapovi. Pravda, pokiaľ...
Cestoviny s hlivou
Najprv si pripravíme "pesto" (nieje to pesto ako má byť nezohnala som oriešky a robila som to...
Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...
Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...
Krúpy s bryndzou a medvedím cesnakom
Jednoduchý a lacný recept s aktuálne dostupným medvedím cesnakom.
Plnené zemiaky so šunkovo-syrovou plnkou
Dnes na obed to boli zemiaky, ktoré boli plnené.
Pšenično-ražné žemle
Chcela som upiecť také drsnejšie pečivo, ktoré vonia vidiekom. Rozhodla som sa pre pšenično-ražné žemle....
Sicílske špagety
okruhlu formu potrieme olejom, pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom. baklažany pokrajame na platky a...
Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou
Zemiakové pirohy (zemiaková vojna. :) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa...
Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.
Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.
Baranie mäso na spôsob diviny
Z knihy Dobrá kuchárka Márie Hájkovej. Takisto môžeme postupovať pri jahňacom mäse. Je výborné.
Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....