Vypražený karfiol fotorecept

babina49 - fotkababina49, 12. marca 2012
Vypražený karfiol (fotorecept)
Foto: babina49

Toto bol dnešný obed a ešte nám vystala aj krémová karfiolová polievka...zasa sme si pochutili

Suroviny

 varený
 na obalenie
 na obalenie
 na obalenie
 na vyprážanie
príloha:
 v šupke varené
 ,alebo olej

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvarený karfiol v slanej vode obalíme v trojobale...múka,vajce,strúhanka

    Vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    karfiol je obalený

    Vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do kastróla si i dáme veľké množstvo oleja a vyprážame

    Vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vypražený karfiol ukladáme na papierové utierky,aby nasali prebytočný tuk

    Vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ako prílohu som urobila omastené zemiaky s petržlenovou vňaťkou...dobrú chuť

    Vypražený karfiol (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Vyprážané

Diskusia k receptu

marianne69
totovelmi lubim,len to obalovanie:-) ale naucila ma @pusta.Obalim v muke a vajicku,sup na peciaci papier a jemne posypat struhankou.V rure zapiect.Nie je ani tak napity olejom,je vyborny....
jody
@grandma , no hlavne, že ty si pridala ohromné množstvo samých nebežných receptov...
janikbj
tiež neznášam obaľovanie, tak na karfiol si z vajíčka, hladkej múky a trošky mlieka urobiím hustejšie cestíčko, hodím doňho karfiol a potom už len do strúhanky. ušetrí aspoň trošku času a je oveľa chrumkavejší, lebo cestíčka sa tam chytí viac ako čistého vajíčka.príp. potom tie vychytávky s múkou a strúhankou v sáčku alebo zatvárateľnej dóze (nahádzať obvarený karfiol,pretriasť). tiež niekedy pečiem v rúre namiesto vyprážania.
michsamant
Inak co sa tyka vysmazania v rure, kuracie stehienka tak robim, lebo sa tak lepsie prepecu a neni su mastne, ale pri karfiole mi akosi sedi to nezdrave vysmazanie :) a tak raz za cas.....
gabikapb
Ja si obaľovanie uľahčujem tak, že múka dám do mikroténového vrecka - do vrecka šupnem naraz aj viac hlavičiek, odložím si v múke obalené, v hlbšej miske si nachystám vajíčka, to tak klasicky, strúhanku si dám tiež do mikroténového vrecka a podobne ako v múke naraz viac hlavičiek.
Nemám také zababrané ruky :-)
babina49
grandma,áno úplne bežný recept,ale ako tu na vareche čítam,tak je tu veľa "kuchárov",ktorý ani nevedia čo to je trojobal...takže to je len pre tých.Nedala som to sem preto,že by to bolo niečo "in".Ale dakujem za komentár .Želám vám všetko dobré.
hammka
ja ocenujem aj jednoduche recepty na vareche - ked tu listujem koli nedostatku vlastnej inspiracie, niekedy mi cinkne do nosa aj obycajny recept na zemiakove placky, vysmazany karfiol a pod. a hned mam vybrate, co bude na veceru!
aroooo
ja uvarený karfiol roztlačím vidličkou, pridám vajce,mčk,prípadne strúhanku,spravím placky ,obalím v strúhanke a vypražím,je to menej roboty a lepšíe sa pečie.
frezia
Prave som kupila krasny karfiol a rozmyslala,co s nim.Vyprazany som nerobila uz velmi davno.Dakujem.
mia2404
mňam karfiol môžem , ale tiež to robím v trúbe :-) , bud obalím alebo iba placky

Zaujímavé video z archívu TV Varecha