Záhorácke kurča

hyza - fotkahyza, 22. novembra 2013
Záhorácke kurča
Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
600 g
1 ks
1 PL
1 PL
500 g
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča naporciujeme. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na zmesi masti a oleja, spolu s porciami kurčaťa. Do pekáča navrstvíme zemiaky, osolíme, dáme kapustu, porcie opečeného kurčaťa a opečenú cibuľu, spolu s tukom a výpekom. Podlejeme kuracím vývarom a pečieme asi jednu hodinu pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Príloha: bez prílohy, prípadne čerstvý chlieb

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Bratislavský kraj, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Hyza

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tento recept sa mi páči, takže asi ho vyskúšam.
Robím aj ja, ale kapustu dávam naspodok a pokrájam do nej tenké plátky jablka, musím vyskúšať aj tvoj spôsob.