Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Knedličky: | |
200 g |
|
50 ml |
|
|
|
4 ks |
|
50 g |
|
Morčaco-hubové ragú: | |
500 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
80 ml |
|
250 g |
|
120 ml |
|
30 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.
- 2
Morčaco-hubové ragú: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Šampiňóny rozštvrtíme. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky. V panvici na oleji opečieme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a pražíme.
- 3
Hotové šampiňóny preložíme na tanier, v tej istej panvici opečieme mäso, posypeme mletou paprikou, soľou, korením a podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť, a potom podlejeme vývarom a smotanou. Pridáme šampiňóny a povaríme ešte päť minút.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu