Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 7. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragúFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Knedličky:
200 g
50 ml
4 ks
50 g
Morčaco-hubové ragú:
500 g
1 ks
2 strúčiky
80 ml
250 g
120 ml
30 g
200 ml
100 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a posekanú pažítku. Vytvarujeme knedle, ktoré varíme v osolenej vode 12 minút.

  2. 2

    Morčaco-hubové ragú: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Šampiňóny rozštvrtíme. Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky. V panvici na oleji opečieme cibuľu a cesnak, pridáme šampiňóny a pražíme.

  3. 3

    Hotové šampiňóny preložíme na tanier, v tej istej panvici opečieme mäso, posypeme mletou paprikou, soľou, korením a podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť, a potom podlejeme vývarom a smotanou. Pridáme šampiňóny a povaríme ešte päť minút.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist