Americký cestovinový šalát

petraj - fotkapetraj, 29. januára 2013
Americký cestovinový šalát
Foto: petraj

Tento šalát je výborný a hodí sa hlavne ku grilovanému kuriatku...

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  bal.
2
1
2
2
1
1 bal.




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme cestoviny v osolenej vode, pripravíme si väčšiu misu do ktorej vysypeme uvarené cesoviny,pridáme na jemno pokrájanú cibulu, pridáme hrášok s mrkvou ( bez nálevu ),ďalej si ošúpeme dve menšie jabĺčka, ktoré nakrájame na menšie kocky, pridáme ich do šalátu a šalát premiešame... pridáme majonézu a kyslú smotanu, premiešame, podla chuti osolíme a trošku okoreníme, nie vela a nakoniec pridáme dve konzervy madarínok aj s nálevom s mandarínok a opatrne premiešame... najlepšie je podávať k šalátu grilované kuriatko :)

Diskusia k receptu

misa1
uf. :-)) piate cez deviate. ..ale tak v amerike zjedia vselijake blafy.:-)
kimika
zaujímavá kombinácia, to jablko ma neprekvapuje ale mandarinky ano ale možno prekvapia v dobrom :) vyskúšam niekedy v menšom množstve, nie som konzerva ako podaktorí vyššie :P keby to pridal nejaký známy varecháč, tak budete vypisovať ódy aké zaujímavé jedlo :)
violetacamorova
Vyzera dobre, pre mna by mohol byt aj bez toho kuriatka. Rbom cestovinovy, ale na iny sposob, niekedy vyskusam tento.
babav
@petraj ,prosim ta, napis zdroj tvojho americkeho salatu.Nie je ferove nazvat recept z brucha.Znalci americkeho kuchyne @misa1 a @dodo46 doslova cakaju na prilezitost pohanit kazdy recept ,ktory ma v nazve americanov....
babav
Opravujem....americkej( namiesto americkeho)
2010
@babav , presne ako hovoris, aj ja pridam cestovinovy salat kde dam opekanu slaninu , kyslu kapustu ,dressing z bryndze, slivkoveho lekvaru a majonezy vmiesam halusky a posypem to mletymi sladkymi orechami a mam najlepsi slovensky cestovinovy salad.
petraj
najradšej mám takých Slovákov čo sa na niečo hrajú a pritom jedia samé polské hnusné veci, len aby ušetrili ..... nekomentuj ked si ešte nejedol ... tento šalát chutil každému kto ho ochutnal.... recept je priamo z Amreiky od znnámej.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Takto ale bez mandariniek robim aj ja. Teda este s malou zmenou - nedavam plechovkovy hrach/mrkvu - ale to je jedno.
Takze americky-neamericky, misung-nemisung... najprv treba vyskusat, potom kritizovat.
Mandarinky ma este nenapadlo prihodit (raz som skusal s ananasom ale nechutilo), vyskusam takto.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Jaj - mrkvu, hrach davam bud mrazenu v zime alebo cerstvu ked je. Samozrejme "obvarene".
lucylee
@bambuch a preco by @radox1 nenapisa svoj nazor?Uz si konecne zvyknite na to, ze nie kazdy bude pisat "mnam a ukladam". Naucte sa znasat aj kritiku. Tento salat okolo americkej kuchyne ani nepresiel.
@babav a @2010 su scestovani a babav zije v USA roky rokuce, takze ked oni napisu, co napisali, tak je to asi pravda.
lucylee
@kimika nemas pravdu. keby pridal znamy varechac podobny recept, tak tiez bude pocuvat aj negativne komentare...
branka
strasne ste jej to skritizovali, ale myslim, ze az na tie mandarinky je to celkom OK...ale mozno to chuti aj s mandarinkami....
denyany
koľko ľudí, toľko chutí... a tiež, v každom dome sa ten istý recept nemusí urobiť tak isto... ja si tento šalát vyskúšam, tiež v menšom množstve, rada experimentujem, som zvedavá na rôzne kombinácie chutí a naozaj mi chutí sladké s mäsom a podobne. ináč, raz som z varechy urobila jedlo podľa jedného receptu, čo vyzeral fajn, ale to jedlo fajn nebolo(použila som úplne rovnaké suroviny a striktne som recept dodržala)- no stalo sa. viackrát toto jedlo neurobím a recepty od tohto varecháča najprv dôkladne preskúmam(ak by sa mi pozdávali).
kimika
@lucylee...f ér by bolo kritizovať keby si dajú tú námahu rcp vyskúšať, na jedlo sa nehovorí, nepíše preboha a podobné veci....ten človek si s tým jedlom dal námahu a dokonca aj odfotil, zaslúži si slušnú kritiku keď už tak nie zosmieňovanie...poniektorí si tu myslia, že zjedli všetku múdrosť sveta a preto ma táto varecha už nebaví :)
afataga
nechapem, preco si niektori tu pritomni myslia, ze komentare musia byt len pozitivne, kdesi som zacula, ze mame demokraciu :-) mozno som to zle pocula, pojdem k usnemu :-)
babav
@afataga , mas pravdu,komentare mozu byt aj negativne,ale iba vtedy ,ked ma kritizujuca osoba recept overeny,alebo je v nom napisany nezmysel.Vsetky suroviny v tomto recepte su (az na majonezu) zdrave ,tak preco tolke zhrozenie nad ich kombinaciou(?!).
afataga
@babav ja som nekritizovala recept (aj ked mne sa nepaci), to bolo smerovane skor na niektorych diskuterov
kimika
@babav , niektorí nechcú pochopiť, že medzi kritikou a sarkazmom je veľký rozdiel...
@afagata , áno je demokracia slova ale k tej demokracii tiež patrí slušnosť, pochybujem, že v osobnom kontakte takto ofrflú známemu recept, ktorý vám v dobrom prinesie :)
letisia
Neviem či je to skutočne americký recept, ale v podstate mi je to jedno. Ja ho vyskúšam, taká kombinácia mi vyhovuje. Dúfam, že ma za to nebudú niektorí pokladať za nejakú čudnú, či priam gastonomicky neinteligentnú.
evanaaa
Ja síce šaláty nejem okrem tradičného zemiakového s majonézou, ale keď som neochutnala, nebudem kritizovať. Ibaže tu nejde o zdravú kritiku, ale o niečo iné a súhlasí s tým, čo napísala @kimika - že je rozdiel medzi kritikou a sarkazmom,a mne to tu ozaj pripomína skôr to druhé.
2010
Ano ja som bol sarkasticky ale len k menu ,ked to vyznelo inac tak sa ospravedlnujem , jedlo som nechutnal tak nemozem komentovat jeho chut a kazdemu chuti daco ine. Preto som pridal ten klasicky slovensky recept na granadir co kazdy pozna.
baby
ja odpadnem, koľko komentov na taký malý skromný recept... veď komu sa nepáči, nech nečíta a nevyrobí si podľa neho jedlo! ale aspoň si slečna dala viac práce ako poniektorí, čo vymiešajú tvaroh s cukrom, kydnú na to ovocie, to celé do pohárov alebo do formy a píšu o tom ako o gastronomickom zázraku, však?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia