Kapustový závin

jaroslavzidek - fotkaJaroslav Žídek, známy šéfkuchár, 13. novembra 2015. Komerčný recept.
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 kocky
1 PL
90 g na pečenie
375 ml
 štipka
Plnka:
1 PL
 na potretie v pomere 1:1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    <b>Cesto:</b> V mise zmiešame múku, droždie, cukor, tuk na pečenie, vlažné mlieko a soľ. Cesto vypracujeme, najlepšie rukami, až kým nebude hladké, pružné a bude sa odlepovať od stien misy. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň pol hodiny.

  2. 2

    <b>Plnka:</b> Nakrájanú slaninu s masťou orestujeme, pridáme kapustu aj so šťavou, dôkladne premiešame. Okoreníme a dusíme asi 20 minút.

  3. 3

    Kapustu rozprestrieme na vyvaľkané cesto na doske a zvinieme do rolky. Položíme na vymastený, pomúčený plech, potrieme zmesou oleja a vody. Posypeme slnečnicovými semienkami, okoreníme, osolíme a necháme ešte 10 minút odpočinúť a pečieme v rúre na 180°C asi 45 minút.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Pán Žídek, keď som mala ešte vinohrad, pri vinobraní sme rozkúrili moju murovanú pec pri chate a veru sme tieto kapustové záviny piekli v nej,,,ale neboli to iba kapustové, vždy sa robili aj tvarohové, makové, orechové, s červenou a bielou kapustou..no lebo vtedy nás tam bolo mnoho, tak sa pieklo vo veľkom množstve..a samozrejme po závinoch putovala do vyhriatej pece ešte aj divina..k tomu skvelé vínko priamo z pivnice pod chatou a do rána sa ešte stihol uvariť vonku v 50 litrovom kotli aj poľovnícky guľáš...všetko je pominuteľné a tak mi zostali iba tieto veľmi milé a príjemné spomienky...)

Pridaj komentár k receptu: