Foto: majuskam
14
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Žemľa na cca 20 ks: | |
1 kg |
|
480 ml |
|
4 ks |
|
1/4 |
|
1 kocka |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Mäso na cca 14 ks: | |
500 g |
|
1,5 - 2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
2 strúčiky roztlačené |
|
Postup
-
1
Žemle: Vlažné mlieko, múku, cukor, droždie, soľ, vymiesiť, pridať vajíčka a rozpustené maslo. do miesiť. Nechať nakysnúť keď nakysne rozdeliť na žemličky, pred pečením potrieť jedným rozšľahaným vajcom a piecť v rozohriatej rúre na 200° asi 15min kým žemla nebude zvrchu taká červená.
- 2
Mäso: Hovädzinu pomelieme, ochutíme, necháme v chlade aspoň pól hodinu. Tvarujeme "fašírky" a pečieme.
- 3
Keď máme hotové všetko tak prídáme už do žemličiek všetko podľa chuti :) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu