Domáci hamburger

majuskam - bez fotkymajuskam, 22. februára 2013
Domáci hamburger
Foto: majuskam
14
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Žemľa na cca 20 ks:
1 kg
480 ml
4 ks
1/4
1 kocka
2 ČL
1 ČL
Mäso na cca 14 ks:
500 g
1,5 - 2 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
2 strúčiky roztlačené




Postup

  1. 1

    Žemle: Vlažné mlieko, múku, cukor, droždie, soľ, vymiesiť, pridať vajíčka a rozpustené maslo. do miesiť. Nechať nakysnúť keď nakysne rozdeliť na žemličky, pred pečením potrieť jedným rozšľahaným vajcom a piecť v rozohriatej rúre na 200° asi 15min kým žemla nebude zvrchu taká červená.

  2. 2

    Mäso: Hovädzinu pomelieme, ochutíme, necháme v chlade aspoň pól hodinu. Tvarujeme "fašírky" a pečieme.

  3. 3

    Keď máme hotové všetko tak prídáme už do žemličiek všetko podľa chuti :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

tiginko
ukážkový domáci hamburger. Máš odo mňa pochvalu hlavne za vlastnoručne urobené žemle. S cesnakom som ešte hambáče nerobila, ale, asi vyskúšam, lebo cesnak by som najradšej vopchala aj do koláča :-)
tiginko
len ja by som mala najradšej mäso väčšie ako žemlu, ty si ho tam dala akosi poskromne
majuskam
@tiginko no chutia s cesnakom perfektné a žemličky sú malé tak sme prispôsobovali veľkosti :)
radox1
nakolko fast foody ignorujem,tento by som si dal.
anina6
pekné žemličky, aj ja som dnes piekla celozrnné.
smile616
vyzerajú fajne,skúste tam pridať volské oko ak vám to chuti mnaamii :)
ejmepb
A skús ešte prekrojené žemle trochu opiecť na panvici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia