Cuketovo hríbové karbonátky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. augusta 2014
Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept)
Foto: evusik

v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a spojenie sa celkom vydarilo...

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    cibuľu nakrájame na drobno a podusíme na masti (oleji), pridáme pokrájané hríby a podusíme, hríby osolíme, okoreníme a orascujeme

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cuketu ak treba vydlabeme, ak je staršia tak aj ošúpeme a pevnú časť nastrúhame na hrubšom strúhadle, ja som mala mladú cuketu preto som ju nastrúhala aj so šupou

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    k nastrúhanej cukete pridáme vychladnuté hríby, vajíčka, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, pridáme rožky nakrájame na kocky, dobre zamiešame... ak je zmes riedka pridáme rožky alebo strúhanku, ak je moc hustá pridáme vajíčko alebo trochu mlieka... ja som začala s dvoma rožkami a dvoma vajcami a nakoniec som pridala ešte dve vajcia aj dva rožky... cukety a hríby by mali byť v pomere 1:1

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmes necháme aspoň pol hodinu odležať aby sa chute prepojili a aby sa zmes stala kompaktnou... lyžicou naberáme zmes, kôpky kladieme do rozpáleného oleja a opekáme 3-4 minúty z každej strany

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ukladáme na papierové utierky aby sme odsali prebytočný tuk...

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    podávame so zemiakovou kašou alebo len tak zo zeleninovým šalátom

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    karbonátky sú výborné aj studené a chutia aj môjmu mužovi aj keď v nich nie je žiadne mäso

    Cuketovo hríbové karbonátky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

safran
tieto guľaté cukiny ´tondo di piacenza´ sú výbornej chuti, verím, že aj v kombinácii s hubami... tiež ju nešúpem
jarbra
@evusik , dakujem za receptik, zajtra si ho urobim, vyzera chutne, paci sa mi !
evusik
milé dievčence, ďakujem za nakuknutie... karboše sú dobré ešte aj dnes ráno len tak na studeno :-)
ja takéto cukínové robievam väčšinou na plech ako slaný koláč a ak dám hríby, tak len tak okrajovo, ale tentoraz som mala hríbov, že už som nevedela čo s nimi tak som to takto spojila a tá chuť hríbov je dominantná... dokonca aj tomu môjmu sa to páčilo takže bude aj nabudúce ale to už nebudem smažiť, ale dám malé kopčeky na plech a upečiem v rúre, alebo ako koláč vcelku a potom to len nakrájam... vymýšľať sa dá furt :-)
@safran ja som túto guľatú odrodu sadila tohto roku prvýkrát a veľmi sa mi páči, vzhľadovo aj chuťovo :-)
@mijaita ďakujem... budem rada ak uvaríš, odfotíš a pridáš foto to ma najviac poteší :-) a ďakujem za ***** aj keď na hviezdičky si tu potrpí iná persóna :-)
@jarbra poteší ma ak vyskúšaš... daj vedieť ako to dopadlo...
@daguska ďakujem :-)
kukulienka71
@evusik , krásna fotka! Tiež dávam na plech väčšinou, ale vo forme karbonátok to je lákavejšie s tou prepečenou farbou;-) máš super misu na obr.2. Celý recept za 5*, aj keď si na to nepotrpíš, to je naše hodnotenie, mne robí väčšiu radosť ho dať, keď sa mi jedlo páči:-) @mijaita , si ma pobavila tým jasnovideckým komentom:-)))
evusik
@kukulienka veď ja to tiež tak väčšinou robím, len teraz som sa neprozreteľne opýtala muža, že či karboše alebo vcelku na plech, no on si samozrejme vybral karboše... a ja som potom nadávala, že musím smažiť :-)
ja netvrdím, že ma hviezdičky nepotešia, ale najviac sa teším z komentárov, no a ešte viac keď niekto uvarí a napíše... no ale to asi poznajú všetci varechoví prispievatelia :-)
havino
@evusik , môj bol vo štvrtok na huby, zas tri koše, nále bože, čo ja už tu z nich idem variť, porozdávané, nasušené, v mraziaku plno, tak som vstala s myšlienkou, odložila som si na dnes, že fašírky a kedže aj cukety mám už asi aj nad hlavu a po krk, som si pomyslela, že ja ju tam k tým hubám primontujem, ved halušky z nej robím, placky, koláče, všetko o.k. tak čo sa môže stať k hubám, ráno pri káve otvorím varechu a tu hľa tvoj recept, no neverila som, ako rovnako sme uvažovali, len som nestihla už ráno napísať tieto myšlienky, bo ma môj pán a vládca odvolal od PC, tak si ma nakopla, že dobré to bude a ono to aj dobré je, sa mi zdajú lepšie, ako čisto hubové s rožkami, sú vláčnejšie vdaka tej cukine, ja som ich piekla na plechu, dala petržlen aj ligurčeka štipku, nech neprerazí, ale vyslovene hubová chuť je len, fakt sú výborné, trošku ich mám pritmavnuté, ale nám to nevadí, to ked človek naraz aj vysáva, aj pečie, aj okno treba pretrieť, tak to vyzerá, urobila som aj tzatziky k nim



1x evusik
terinka55
@evusik , dobre si to skombinovala a parádne ukuchtila :) Vyzerá to veľmi lákavo a určite aj výborne chutí. Tvoje karboše sa mi páča.
evusik
jáj @havino tak toto je jasný dôkaz ako my gazdinky rovnako rozmýšľame - všetko zužitkovať, nič nevyhodiť :-) pekne si to všetko popísala, niet čo dodať...
ďakujem za foto, krásne sa ti podarili a to, že sú trošku tmavšie to je aj preto lebo na plechu sa pečú bez oleja, alebo len pokvapkané olejom, preto sú také ako keby matné, ale zdravšie... poznám to, keď smažím na plechu (hocičo) mám ich presne také isté...
@terinka55 ďakujem :-)
1x havino
danielas
Aj mňa si navnadila @evusik. Chýbajú "len" tie hríby. Ale manžel sľúbil, že sa zajtra zrána vyberie. Tak vyskúšam túto voňavú dobrotu aj ja :-)
izabella929
krásne, skvelé a veľmi chutné jedlo...)už začínajú rásť aj u nás, takže niečo si urobíme po chuti.-)
kecemis
Vyzera to byt velmi dobre. Ja som za huby v akejkolvek podobe. Len tie potvory nechcu u nas nejako zacat rast. Ale ved ony zacnu a potom to urcite vyskusam.
hanak
@evusik , recept je vynikajúci, o tom niet pochýb. Cukety máme, len tie huby.... @kecemis , ak aj rastú, ja veru do lesa nepôjdem. Tuším jeden maco Ti je málo? Zatial chodím len tak po krajíčku lesa, aj to vyspevujem na plné hrdlo, vraj to pomáha. Ale pri mojom speváckom talente by som sa nečudoval...Ujde aj čertisko rohaté!
kika1212
@evusik , ďakujem za recept, dnes bola výborná večera, karbonátky som piekla v rúre

C:UsersntbPicturesAlbum2014-08-16P1020017.JPG
evusik
dievčence a chlapci teší ma, že sa vám môj recept páči :-)
ja som si myslela, že hríby teraz rastú všade... nám rastú pár metrov od domu :-)
@hanak ja by som sa veru tiež bála, keď to človek počúva - všade samý medveď :-( ale spievať nestačí, treba si zobrať zvonček a zvoniť po lese... a vieš ako sa pozná, že v lese je medveď... no keď v lese nájdeš medvedie "oné" plné zvončekov :-) :-)

@kika1212 fakt sa ti parádne podarili... mám radosť .-)
hanak
@evusik , dobre si ma pobavila, ešte ma bachor bolí, čo som sa porehúzňal.:))))))))))). Ďakujem!
1x havino
evusik
@hanak :-) u nás je to už taký hríbový folklór... ideš na hríby? a máš zvonček?
hanak
@evusik , u nás je folklór to, že tieto zvery sa nám už špacírujú ponad záhrady. A potom choď na huby! Keď manželka chce, nech ide, ale ja nepôjdem . Už som to tu písal, ja sa nemienim dať zožrať na staré kolena macovi. A keď moja manželka sa nebojí a ide, aspoň nebudem mať starosti s pohrebom.
evusik
@hanak neboj, keby boli macovia aj v našich lesoch mňa by tam nikto nedostal a toho môjho asi tiež... máš odvážnu ženu :-)
hanak
@evusik , no veď to! Už ma to aj s..e! Mojím snom je, keď ju už aj nezožerie, keby sa jej aspoň zahrýzol niekam, hocikde, len aby ma už nesra.a!
jarunka
Tie hriby pridat bol dobry naped, paci sa mi to, vyskusam.
mesiar50
Zaujimava a urcite aj chutna kombinacia jedla.Sikovna si.Pekne rezne si prichystala.
kecemis
@hanak ak spievas aspon z polovice tak falosne ako ja, nemas sa coho bat. Tohoto krasavca som stretol v maji a pozri aky ma nechapavy pohlad. Proste uplne zmateny. Urcite nemyslel na nieco nekale.



jarbra
tak toho ,, macka ,, by som nechcela stretnut, aj ked na SL mame dom blizko lesa, ale nastaste v tychto lesoch neziju ,, krasavci ,, :-))) ... mame vela diviakov, lisky, jelenov a srnky, ba aj bazantiky sa spacirkuju po ceste.
evusik
@kecemis tak to chce odvahu... ale možno bol maco preškolený ako sa má správať... je očipovaný, alebo čo to má na uchu, tak si nebude robiť ostudu a útočiť na ľudí... alebo sú tie vaše medvede zvyknuté na ľudí :-)
@jerbra u nás je to tiež tak, kúsok od domu máme vodnú nádrž Dubník a okolo lesy a celkom bežne nám cestu skrížia srnky a o ostatnej drobotine ani nehovorím... no a keď sa sťahujú husi a kačice by som mohla písať na dve strany aká je to krása keď ráno, hmla sa prevaľuje nad vodou a celé kŕdle spia na vodnej hladine :-) ale maca chvalabohu nemáme a dúfam, že ani mať nebudeme, lebo ja som strachopud a už by ma tam nikdo nedostal :-)
kecemis
Ano, v uchu ma cip aby ho mohli sledovat kadial sa pohybuje. A k vztahu ludia medvede asi tolko, ze ludia si zvykli. Mudrejsi sa prisposobili medvedom.
bembo
Ahoj Evusik.Dostal som od švagra tekvicu aj cukinu.Nakoľkom moja žena bola odchovaná na klasickej dedinskej strave chcela aby som urobil tekvicový prívarok,a cukinu vypražil v 3-obale.Lenže ja zarytý priateľ varechy z ktorej som už vyskúšal nejeden recept a samozrejme väčšinu z nich aj obľúbil,som sa rozhodol že si nájdem recept na prípravu jedla z cukiny. Ako prvý na prípravu cukiny ktorý som mal uložený vo svojej KK ma zaujal práve Tvoj recept na cuketovo hríbové karbonátky.Dnes som si kúpil aj čerstvé žampiony,nakoľko iné čerstvé hríby som nevedel zohnať.Viem že to neni ono ako s hríbami,ale dôležité je to že som si tieto karbonátky trochu upravil,pretože to boli skôr placky,pretože som ich neobalil v prézľoch.Dôležité je to,že sa vydarili a že boli super.Nakoniec som si ich dal s tým tekvicovým prívarkom,a tiež to nebola zlá kombinácia,ale 100 ľudí - 100 chutí.Svojim komentárom som sa Ti chcel poďakovať za výborný recept,a zároveň doporučujem aj ostatným varechárom,ktorí ho ešte nevyskúšali.
1x evusik
evusik
@kecemis máš pravdu, človek je tvor prispôsobivý ale občas veľmi netolerantný...
@bembo som rada, že som ťa mojim receptom inšpirovala, veď varenie je o tom, že človek si jedlo prispôsobí podľa svojich možností a hlavne svojich chutí... preto som rada, že ti chutilo a s tým prívarkom to veru nemuselo byť zlé :-)
hannah22
recept som si uložila, mám cukety svoje , ale miesto húb mám len šampiony, ale aj tak skúsim a teším sa... cuketu milujem... dík za inšpiráciu
evusik
@hannah22 so šampiňónmi nič nepokazíš, určite to bude rovnako dobré akurát to asi nebude také voňavé ako s lesnými hubami...
bembo
Ahoj evusik.Dnes som oslávil 60-tku.Keďže som nemal doma syna,tak som oslavoval len tak so svojou ženou.A čuduj sa svete ako slávnostný obed sme sa rozhodli práve pre tento Tvoj recept na cukinu s hríbkami,ktorý sme si hneď po prvom odskúšaní hneď obľúbili.Kedže som od rána aj nejakú tú hruškovicu trošku popil,aj fantázia hneď zaúčinkovala,tak som si pomyslel(nie na Detvianskom moste,ako v tej pesničke)ale v kuchyni pri varení,že keď dám túto zmes na panvicu a na ňu položím koliesko šunky a tú potom zakryjem ďalšou vrstvou tejto zmesi a potom otočím vznikne cukinová placka plnená šunkou.Bolo to veľmi dobré,ale dal som si placky aj bez šunky,a vôbec mi tam nechýbala.Nechcem Ťa prechváliť,len chcem tým povedať,že nie vždy na oslavu jubilea treba mať luxusné jedlá.Možno je to iné keď má človek oslavu s väčším počtom hostí,tam by som menu riešil inak.Budúci týždeň na mojej oslave to bude pečená kachna,ale tam nás už bude viacej.Tak na záver,okrem darčekov čo som dostal od otca a mojej ženy si prispela aj Ty s týmto receptom tvojim receptom.Tak Ahoj. bembo
amia
@evusik , recept odskusany, chutilo nam , je to presne podla nasich chuti. Vyskusala som aj s hlivou , a piekla ich v trube , bolo to tiez vyborne. Vdaka.
evusik
@bembo že si mi spravil svojim komentárom veľkú radosť netreba hádam ani písať... máš 100% pravdu... peknú atmosféru si človek vyčarí aj pri takomto obyčajnom jedle, alebo aj z obyčajného jedla sa dá vyčariť neobyčajné... záleží len a len na ľuďoch ktorí sedia za jedným stolom :-)
a vieš čo? dnes má narodeniny môj muž... je pracovne mimo domu už viac než týždeň a práve dnes sa vracia a keď mi volal tak povedal, že to má najkrajší darček k narodeninám, že bude konečne doma :-) to poteší, no nie :-)
inak, všetko najlepšie k narodeninám :-)
1x bembo
evusik
@amia teším sa, že chutilo :-) tento recept sa dá rôzne obmieňať, čo je fajn...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia