Foto: evusik
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a spojenie sa celkom vydarilo...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cibuľu nakrájame na drobno a podusíme na masti (oleji), pridáme pokrájané hríby a podusíme, hríby osolíme, okoreníme a orascujeme
-
2
cuketu ak treba vydlabeme, ak je staršia tak aj ošúpeme a pevnú časť nastrúhame na hrubšom strúhadle, ja som mala mladú cuketu preto som ju nastrúhala aj so šupou
-
3
k nastrúhanej cukete pridáme vychladnuté hríby, vajíčka, pretlačený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, pridáme rožky nakrájame na kocky, dobre zamiešame... ak je zmes riedka pridáme rožky alebo strúhanku, ak je moc hustá pridáme vajíčko alebo trochu mlieka... ja som začala s dvoma rožkami a dvoma vajcami a nakoniec som pridala ešte dve vajcia aj dva rožky... cukety a hríby by mali byť v pomere 1:1
-
4
zmes necháme aspoň pol hodinu odležať aby sa chute prepojili a aby sa zmes stala kompaktnou... lyžicou naberáme zmes, kôpky kladieme do rozpáleného oleja a opekáme 3-4 minúty z každej strany
-
5
ukladáme na papierové utierky aby sme odsali prebytočný tuk...
-
6
podávame so zemiakovou kašou alebo len tak zo zeleninovým šalátom
-
7
karbonátky sú výborné aj studené a chutia aj môjmu mužovi aj keď v nich nie je žiadne mäso
ja takéto cukínové robievam väčšinou na plech ako slaný koláč a ak dám hríby, tak len tak okrajovo, ale tentoraz som mala hríbov, že už som nevedela čo s nimi tak som to takto spojila a tá chuť hríbov je dominantná... dokonca aj tomu môjmu sa to páčilo takže bude aj nabudúce ale to už nebudem smažiť, ale dám malé kopčeky na plech a upečiem v rúre, alebo ako koláč vcelku a potom to len nakrájam... vymýšľať sa dá furt :-)
@safran ja som túto guľatú odrodu sadila tohto roku prvýkrát a veľmi sa mi páči, vzhľadovo aj chuťovo :-)
@mijaita ďakujem... budem rada ak uvaríš, odfotíš a pridáš foto to ma najviac poteší :-) a ďakujem za ***** aj keď na hviezdičky si tu potrpí iná persóna :-)
@jarbra poteší ma ak vyskúšaš... daj vedieť ako to dopadlo...
@daguska ďakujem :-)
ja netvrdím, že ma hviezdičky nepotešia, ale najviac sa teším z komentárov, no a ešte viac keď niekto uvarí a napíše... no ale to asi poznajú všetci varechoví prispievatelia :-)
ďakujem za foto, krásne sa ti podarili a to, že sú trošku tmavšie to je aj preto lebo na plechu sa pečú bez oleja, alebo len pokvapkané olejom, preto sú také ako keby matné, ale zdravšie... poznám to, keď smažím na plechu (hocičo) mám ich presne také isté...
@terinka55 ďakujem :-)
C:UsersntbPicturesAlbum2014-08-16P1020017.JPG
ja som si myslela, že hríby teraz rastú všade... nám rastú pár metrov od domu :-)
@hanak ja by som sa veru tiež bála, keď to človek počúva - všade samý medveď :-( ale spievať nestačí, treba si zobrať zvonček a zvoniť po lese... a vieš ako sa pozná, že v lese je medveď... no keď v lese nájdeš medvedie "oné" plné zvončekov :-) :-)
@kika1212 fakt sa ti parádne podarili... mám radosť .-)
@jerbra u nás je to tiež tak, kúsok od domu máme vodnú nádrž Dubník a okolo lesy a celkom bežne nám cestu skrížia srnky a o ostatnej drobotine ani nehovorím... no a keď sa sťahujú husi a kačice by som mohla písať na dve strany aká je to krása keď ráno, hmla sa prevaľuje nad vodou a celé kŕdle spia na vodnej hladine :-) ale maca chvalabohu nemáme a dúfam, že ani mať nebudeme, lebo ja som strachopud a už by ma tam nikdo nedostal :-)
@bembo som rada, že som ťa mojim receptom inšpirovala, veď varenie je o tom, že človek si jedlo prispôsobí podľa svojich možností a hlavne svojich chutí... preto som rada, že ti chutilo a s tým prívarkom to veru nemuselo byť zlé :-)
a vieš čo? dnes má narodeniny môj muž... je pracovne mimo domu už viac než týždeň a práve dnes sa vracia a keď mi volal tak povedal, že to má najkrajší darček k narodeninám, že bude konečne doma :-) to poteší, no nie :-)
inak, všetko najlepšie k narodeninám :-)