Čángo guláš

Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 25. októbra 2010
Čángo guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
120 g
200 g
10 g
0,5 kg
80 g
15 g
 štipka
0,5 l




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme a nakrájame na 30 – 40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, pridáme prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme.

  2. 2

    Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme. Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme.

  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko udusíme domäkka. Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Diskusia k receptu

marianne69
Teda za vyskusanie by to stalo,stvorboj maska,kapusty,ryze a smotany som este neskusala....
paveljrk
Celkom zaujímavé.Že to skúsim,to je fakt.Ukladám do kk.Mám rád jedlá ktoré sa zdajú nemožnosťou a výsledok je niekedy fantastický.
sherin
vyzera to velmi chutne a zaujimave, moji chlapci sa urcite potesia :)
matased
Mňa to zaujalo veľmi, hlavne tá kombinácia....
zienkadomaca
hm, pekna kombinacia, a hlavne ta smotana, to mozem, ci na borsc alebo podobne jedla, vyskusame, ale vyzera to krasne.
tetuska
ja som ho už robila, našla som ho niekde na nete, je vynikajúci...
concord
Klasický segedínsky guláš len tam prifaril ryžu a nazval to nejakým Čango gulášom. Asi taký názvový oblbovák ako pstruh pani mlynárky. Fantázii sa medze nekladú.