Čángo guláš

Marek Kökeny
kuchár hotela Clavis v Lučenci, 25. októbra 2010
Čángo guláš
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
120 g
200 g
10 g
0,5 kg
80 g
15 g
 štipka
0,5 l




Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme a nakrájame na 30 – 40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, pridáme prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme.

  2. 2

    Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme. Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme.

  3. 3

    Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko udusíme domäkka. Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.

Diskusia k receptu

marianne69
Teda za vyskusanie by to stalo,stvorboj maska,kapusty,ryze a smotany som este neskusala....
paveljrk
Celkom zaujímavé.Že to skúsim,to je fakt.Ukladám do kk.Mám rád jedlá ktoré sa zdajú nemožnosťou a výsledok je niekedy fantastický.
sherin
vyzera to velmi chutne a zaujimave, moji chlapci sa urcite potesia :)
matased
Mňa to zaujalo veľmi, hlavne tá kombinácia....
zienkadomaca
hm, pekna kombinacia, a hlavne ta smotana, to mozem, ci na borsc alebo podobne jedla, vyskusame, ale vyzera to krasne.
concord
Klasický segedínsky guláš len tam prifaril ryžu a nazval to nejakým Čango gulášom. Asi taký názvový oblbovák ako pstruh pani mlynárky. Fantázii sa medze nekladú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia