
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Mäso opláchneme a nakrájame na 30 – 40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú cibuľu a mierne ju speníme. Potom prisypeme papriku, rascu, soľ, pridáme prelisovaný cesnak, mäso a všetko trochu osmažíme.
- 2
Za občasného podlievania vodou mäso pod pokrievkou 1,5 hodiny dusíme. Potom k mäsu pridáme kapustu a zalejeme vodou tak, aby bolo všetko prikryté a dusíme.
- 3
Keď je mäso polomäkké, pridáme ryžu a všetko udusíme domäkka. Pred podávaním prilejeme kyslú smotanu, necháme prejsť varom a podávame v hlbších miskách. Podávame s knedľou alebo chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu