Foto: marry28
Bol to rýchly recept, ktorý mi povedal v skratke otec-kuchár, ale ja som si ho trochu upravila :-)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cestoviny dáme variť do vriacej vody (ja dávam vždy kvapku oleja a soli dnu) a keď budú hotové tak scedíme a dáme do misky. Mäso nakrájame na rezance asi pol centimetra široké a potom ho dáme do rozohriatej panvice s olejom a dochutíme soľou, korením, cesnakom a majoránkou. Keď sa nám mäso pekne opečie tak si ho aj s výpekom vložíme do misky s cestovinami a premiešame.
- 2
V ďalšej miske si zmiešame smotanu s vajciami a okoreníme (soľ, korenie, oregano, majorán a trochu cesnaku) a do smotanovej zmesi primiešame aj strúhaný syr. Malý pekáč/ nádobu na zapekanie si vymastíme olejom a dáme dnu cestoviny s mäsom a celé to zalejeme smotanovou zmesou. Keďže sa struhany syr asi usadi na spodu tak všetko v pekáči premiešame zľahka vareškou a dáme do rozohranej rúry piecť. Keď budú cestoviny trochu opekané tak pekáčik vyberieme a dáme na to ešte 2 plátky syru a necháme dopiecť. To či sú cestoviny hotové zistíte, keď vám smotanovo-syrová zmes stuhne (uvarí sa). Mne vyšli 2 malé pekáčiky a bolo to rýchle a chutné :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každý si už upraví recept podľa seba si myslím. Ale základ super 👍 ukladám si