Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a syrom

marry28 - bez fotkymarry28, 29. júna 2015
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Foto: marry28

Bol to rýchly recept, ktorý mi povedal v skratke otec-kuchár, ale ja som si ho trochu upravila :-)

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 väčšie ks
500 g
500 ml
4 ks
2 hrste
2 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme variť do vriacej vody (ja dávam vždy kvapku oleja a soli dnu) a keď budú hotové tak scedíme a dáme do misky. Mäso nakrájame na rezance asi pol centimetra široké a potom ho dáme do rozohriatej panvice s olejom a dochutíme soľou, korením, cesnakom a majoránkou. Keď sa nám mäso pekne opečie tak si ho aj s výpekom vložíme do misky s cestovinami a premiešame.

  2. 2

    V ďalšej miske si zmiešame smotanu s vajciami a okoreníme (soľ, korenie, oregano, majorán a trochu cesnaku) a do smotanovej zmesi primiešame aj strúhaný syr. Malý pekáč/ nádobu na zapekanie si vymastíme olejom a dáme dnu cestoviny s mäsom a celé to zalejeme smotanovou zmesou. Keďže sa struhany syr asi usadi na spodu tak všetko v pekáči premiešame zľahka vareškou a dáme do rozohranej rúry piecť. Keď budú cestoviny trochu opekané tak pekáčik vyberieme a dáme na to ešte 2 plátky syru a necháme dopiecť. To či sú cestoviny hotové zistíte, keď vám smotanovo-syrová zmes stuhne (uvarí sa). Mne vyšli 2 malé pekáčiky a bolo to rýchle a chutné :-)

Diskusia k receptu

ellie
Ja som to robila bez vajíčok a namiesto smotany na šlahanie som použila mlieko 3,5% ale bolo to veľmi chutné:) odporúčam :)
melstix
Jednoduchý recept. Ja som pridal ešte zeleninu a namiesto strúhankou syru som nakrajal mozzarellu.
Každý si už upraví recept podľa seba si myslím. Ale základ super 👍 ukladám si
1x anina6
anina6
Uz sa pecu a ja som este pridala k masku huby z mraznicky. Vonia to neskutocne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia