Foto: tatranka
Včera na FB,priateľka Anka,ponúkla recept,ktorý našla na Mini Bazáre.Recept som vyhľadala.Zapáčil sa mi a keďže som ešte šišky s tvarohovým cestom nerobila,bolo rozhodnuté.Zlákala ma Zobraziť celý popisVčera na FB,priateľka Anka,ponúkla recept,ktorý našla na Mini Bazáre.Recept som vyhľadala.Zapáčil sa mi a keďže som ešte šišky s tvarohovým cestom nerobila,bolo rozhodnuté.Zlákala ma ponuka,že celý recept je do hodiny na stole.Cesto sa pripravý rýchlo, hnietením. Keďže som ho dnes robila, nafotila,ponúkam vám ho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku,tvaroh,vajíčka cukor, soľ,jedlu sódu,um,citrónovú kôru,som spracovala v miske a preniesla som si cesto na lopár.
-
2
Vyšla mi z neho takáto guľa.Nechala som ho podľa návodu oddýchnuť 15 minút.
-
3
Potom som ho rozváľkala asi na 4-5 mil.V recepte píše viac,ale nemala som odvahu nechávať ho hrubšie,lebo je to dosť hutné cesto.Bála som sa,že sa mi neprepečie.
-
4
Povykrajované šišky, ma desili od samého začiatku.Nič mi na objeme nepribúdalo,ako som zvyknutá pri šiškách u kysnutého cesta. No čo už. Pokračovala som ďalej,podľa receptu.
-
5
Do šišiek bolo treba urobiť dierky na lekvár,alebo ľubovolnú náplň.Urobila som./Robím to náprstkom navlečeným na prste a namáčaným v múke./ Je to chvíľočka. Moje šišky sa mi zdajú stále akési chudučké.
-
6
Tu som ich nafotila z profilu...xixixi pekné,ale na šišky nie dosť vysoké...No tak idem na to.
-
7
Dala som si zohriať olej vyskúšala som s trošičkou múky či už je olej vhodný upiecť moje tvarohové šišky. Aké obrovské bolo moje prekvapenie,po vhodení šišiek do horúceho oleja. Akoby sa mi chceli ukázaťa že moje starosti boli o ničom.Začali sa nafukovať,rásť a mne dušička zaplesala. To je ono! Tak predsa z nich niečo bude!!!!!!!
-
8
Po mojich dierkach na lekvár ani stopy.Šišky boli krásne,baculaté,vypečené.
-
9
Poukladala som ich z oleja na papierové utierky,aby som tuk odsala.Neverila som vlastným očiam.
-
10
Aj chuťovo sú veľmi dobré.Som zvyknutá síce na väčšie oká pri kysnutých šiškách,ale tieto majú menšie očká a ozaj sú dobré. Za hodinku námahy táto malá armáda dobrôt mi stojí.Z dávky mi vyšlo 26 ks šišiek.
-
11
Fašiang je už tu!
Ďakujem za vaše komentáriky.
S tým olejom to máš pravdu,ale aspoň mám dobrý aj keď len polovičný pocit.Ďakujem za prínosný komentárik.Myslím,že pomôže aj iným varecháčom.
recept som prilepila,aby si nemusela dlho hľadať.Zaručujem ti spokojnosť s receptom.
@tatranka ja príležitostne tieto šišky vyskúšam, kamarátka nemôže kvasnice, tak sa poteší každému podobnému receptu na jedlá, ktoré má rada, no pre intoleranciu ich nemôže jesť. Zatiaľ teda ďakujem, keď vyskúšame, ozvem sa :-)
Ako vidíš,píše o tom vo svojom komentáriku aj @ katka78.
Tak ak budeš mať odvahu a urobíš ich ešte ráz,drž sa napísaných ingrediencii a nezamieňaj ich.Nemusí to dopadnúť dobre!
Ako vidíš píše otom
takže si recept ukladám, ale s poznámkou, že múky trocha viac
Máš ich krásne.Naozaj nie sú veľmi sladké.No chuť cukrom sa dá napraviť podľa vlastnej vôle.Aj syr ti dobre poslúžil.Si šikovná a veru si si poradila.ďakujem za zdokumentovanú fotografiu.
Tak ako píšeš.Sú potom na druhý deň hutnejšie.No je ohromné,že si na to našla spôsob ako ich opäť mať mäkké.Takže si zároveň aj poradila. Ďakujem za radu.
Teší ma,že si bol spokojný.
Máš pravdu! Ten počiatočný pocit pri robení šišiek som mala podobný ako ty.Tiež ma milo ich konečný výsledok prekvapil.Teším sa,že si prišla na to,že sú naozaj dobré.
Prepáčte, to je zle vložený link na recept. Nemohli by ste ho opakovane vložiť? Nedá sa otvoriť. Ďakujem pekne.
ďakujeeem
no ak chceš nahradiť sódu práškom do pečiva, myslím že je tam pomer 1:3 takže to môže byť tým prečo nevyšli...