Foto: babkamt
Dnes pridávam notoricky známu sýtu polievku.
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla,osušila. Nakrájala som ho na kocky.
-
2
Na jednej polievkovej lyžici domácej bravčovej masti som opražila cibuľu,pridala som aj rascu. Cibuľu som podliala troškou vody, miešala som ju , kým sa voda nevyparila.
-
3
Očistila som si cesnak,ten som nakrájala na plátky.Pripravila som si bobkové listy, mletú rascu, mleté čierne korenie,štipľavú a sladkú mletú papriku.
-
4
K cibuli som pridala mäso, sprudka som ho opiekla , aby sa zatiahlo. Opekala som ho kým nezbledlo.
-
5
Paradajku a papriku som si tiež nakrájala na malinké kúsky.
-
6
Pridala som ju k mäsu.Opečené mäso som poprášila mletou štipľavou a sladkou paprikou , pridala som soľ a mleté čierne korenie a polovicu z cesnaku. Mäso som podliala asi 250 ml horúcim hovädzím vývarom.V tlakovom hrnci som ho varila 20 minút.
-
7
Medzitým som si očistila zemiaky. Jeden som nastrúhala na zahustenie polievky.
-
8
Zvyšok zemiakov som nakrájala na kocky.
-
9
Po 20 minútach som pridala nastrúhaný zemiak , aj zemiaky na kocky pokrájané , zvyšok cesnaku , pridala som ešte horúcu vodu a varila som , kým zemiaky nezmäkli asi 10 minút. Strúhaný zemiak polievku zahustil.
-
10
Už je obed hotový , môžeme jesť.Dobrú chuť.
dnes bola gulášová a tie chutné záviny..??oboje môžem...ak zostalo-sem s nimi...:-)
ja viem-radosť je všade vítaná...len či aj ja s ňou môžem prísť..??..:-)
@salinka teší ma , že využívaš moje recepty.