Zapečené kuracie prsia

rein - fotkarein, 25. marca 2013
Zapečené kuracie prsia
Foto: rein
4
porcie
20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
350 g
5 strúčiky
5 PL
7 PL
1 KL
1 1/2 KL
280 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do zapekacej misy striedavo ukladáme cibuľu,mäso,cibuľu,slaninu nakrájanú na plátky,cibuľu a stále striedame až do konca.medzi zmes popcháme šampiňony.

    Zapečené kuracie prsia - obrázok 1
  2. 2

    V pohári si rozmiešame olej,kečup,soľ,korenie,prelisovaný cesnak a touto zmesou polejeme rovnomerne mäso.

    Zapečené kuracie prsia - obrázok 2
  3. 3

    pečieme v rúre 45 minút zakryté pri teplote 200 stupňov a po odkrytí ešte pol hodinky pri 250 stupňov.Podávame so zemiakovou kašou.

    Zapečené kuracie prsia - obrázok 3

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
toto bol náš dnešný obedík, ďakujem za skvelý recept, dokonca som dostala od svokry pochvalu, že to bolo na 1* (a to už je čo povedať!! lebo svokra je veľmi dobrá kuchárka) :) Konečne som našla skvelý recept na kuracie prsia, ktoré nie sú vysušené, ale výborné šťavnatučké :) len som k tomu podávala hranolky, lebo s kašou sa mi to moc nepozdávalo... ďakujem ešte raz :)
recept pekný, až na ten čas a teplotu pečenie. bežne pečiem celé kura asi jednu hodinu a štvrť maximálne pri teplote 180 stupňov C, kuracie stehná 3/4 hodiny, ale toto sú len prsia.
@Rein , nič vo zlom. asi máš zle nastavenú trúbu, pri tej teplote, akú uvádzaš by sa museli prsia spáliť.
fotografia krásna, nádherne upečené.
už raz som sa práve na toto pýtala, tak sa mi zdá, že to bol tvoj recept, tuším išlo o pstruhy vtedy.
môžeš ma poučiť a vysvetliť mi to? možno mi niečo ušlo, ale neušlo mi, že boli jeden čas prikryté, ale aj tak. ja tiež pečiem prikryté, teplotu zvyšujem až na posledných 10 minút odokryté , ale zo 180 iba na 200 stupňov.
Fantasticke papanicko :)
Moja dcera dokonca zjedla huby a to je uz co povedat.
Masko bolo jemnucke ako vaticka.
Dakujeme za receptik.
Fotka sa nestihla spravit,ale aspon dam vediet. Vyborne to bolo, pripominalo to trosku zivansku. Namiesto sampinonov, hliva bola a na @kimlovu radu som naspodok poukladala na tenke platky zemiaky + 1/2 kg cerstvych rajcin namiesto kecupu. Fakt vyborne, dakujem, nerobila som posledny krat.
Ďakujem @pomfritka , že si vytiahla tento skvelý recept, dnes som robila aj ja a veľmi sme si pochutili. Ten čas pečenia je v poriadku, chvíľu trvá, kým sa to začne dusiť, mäso je šťavnaté a vôbec nie je suché. Robila som k tomu ryža, šampiňóny som nemala, ale ani mi tam nechýbali. Určite som nerobila naposledy.




Pridaj komentár k receptu: