Kuracie soté a la Grande

diabambulka - fotkadiabambulka, 27. januára 2011

Toto je receptík, ktorý mám veľmi rada pre jeho výbornú chuť . Okrem toho je veľmi nenáročný a rýchly:-)))

4
porcie
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 PL
3 PL
1 PL
150 g
200 g v konzerve
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme kuracie prsia nakrájané na rezančeky, osolíme, okoreníme. Chvíľku poopekáme, pridáme kečup, kukuricu zalejeme vodou/150ml/ a dusíme. Potom pridáme šunku nakrájanú na pásiky a smotanu v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku. Chvíľku prevaríme a podávame.Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
ahoj hviezdickaz, tak : netreba zahusťovať múkou pokiaľ človek robí menšie množstvo, kečup to zahustí, keďže ja som toho potrebovala urobiť viac tak som si pomohla s múkou. A prečo a la Grande? Lebo je to grandiózne:-DDDDDD :o)
dnes som to robila rodine a všetci to papali. Akurát som dala mrazenu kukuricu, viacej vody a kečupu, lebo krpec jedol len ryžu s kukuricou+šťava, tak aby bolo dosť pre všetkých. Mňam super to bolo.....
dnes som to robila rodine a všetci to papali. Akurát som dala mrazenu kukuricu, viacej vody a kečupu, lebo krpec jedol len ryžu s kukuricou+šťava, tak aby bolo dosť pre všetkých. Mňam super to bolo.....
14708_1314712224 - profilový obrázok
opi
Ďakujem za skvelú inšpiráciu.
Vzhľadom k diéte čo držím som vymenil kečup za horčicu šunku som vymenil a za smotanu syrokrém.

Ale aj tak to bolo vynikajúce (ale určite nie ako originálny recept ;) )
@diabambulka jasné,že receptík ešte budem robiť,lebo aj nevestička so synom sa nevedeli dojesť tejto špecialitky od teba a aj polievočky tvoje robievam a kopu receptíkov mám tvojich uložených a postupne budem ich realizovať...ešte raz díky moc :-)))
Vyskúšané, len namiesto šľahačky som tam dala 10% smotanu na varenie a rovno celý polliter, máme radi také šťavovejšie. A zahustiť hladkou múkou. Dcéra by to raňajkovala, obedovala aj večerala.
Ďakujem za inšpiráciu.
Zrejme chutná vecička, iste by sa k tomu hodili aj cestoviny.
Akurát že zrejme to nie je soté, lebo soté sa pripravuje rýchlym restovaním. V tomto recepte sa mäso dusí.
Kukuricu v omáčke nemám rada, asi nahradím hráškom. Preto dávam 4 hviezdy
:-)
Ja by som dal ešte aj trošku debrecínky, tymián a kľudne aj 2-3 lyžičky kremžskej horčice a možno ešte na tanieri aj trochou eidamu zasypal, bolo by to síce o chlp menej rýchle, ale o to chutnejšie.

Pridaj komentár k receptu: