Foto: ancicka
Tradičné regionalné jedlo.
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky pokrajam. zalejem vodou,tak aby boli zakryté,osolím a dám variť.
-
2
medti tým si nakrájam slaninku na kocky a spražím ju.
-
3
ked sú zemiaky uvarené,tak ich popučim vo vode.
-
4
pridám preosiatú múku a zapracujem do zemiakov.
-
5
vytvorí sa jemná kaša,
-
6
ktorú potom zakryjem a nechám asi 10-15 postať.zatiaľ sa múka zavarí v horúcich zemiakoch.
-
7
potom si ruky trochu naolejujem,aby sa mi zemiaky nelepili na ruky a urobím si šúľok a z neho po čiastkach vytvarujem guľky.Guľky hadžem do pripravenej misky.
-
8
Potom na guľky vylejem škvarky so slaninky,
-
9
a v miske popretrasujem,aby sa džatky omastili.
-
10
Dobrú chuť.K tomu zakysanku,alebo kyslé mlieko ,kto ako má rád.
@ jarkar ,Stará Lubovňa patrí regionalne na horný spiš,tak preto.
@ ,dakujem za nahliadnutie rcp.
Vďaka za recept.
Toto jedlo sme spolu s rodičmi pripravovali od mala ako deti, len s tým rozdielom, že sme si formovali šúľky. Bože krásne časi. Ď.
@marci ,veru tak!
@molnarka ,dakujem.
Spišské pirohy majú väčšie šťastie, sú známe a reštaurácie ich ponúkajú. Ale zdá sa mi, že to stále nie je to pravé (niekde iba uvaria mrazený polotovar).
Milá Ancicka, ak poznáš recept na pravé spišské pirohy a budeš mať chuť a čas podeliť sa s nami, tak budem veľmi šťastná. Ďakujem a želám veľa zdravia a pohody.
myslíš takto:
varecha.pravda.sk/recepty/kukuricna-kasa-fotorecept/39579...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/kukuricna-kasa-fotorecept/39579...
alebo takto:
varecha.pravda.sk/recepty/kukuricna-kasa-fotorecept/39579...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/kukuricna-kasa-fotorecept/39579...
alebo..??