Cuketa plnená mletým mäsom

zdenka411 - bez fotkyzdenka411, 15. júla 2013
Cuketa plnená mletým mäsom
Foto: zdenka411

Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa čo s nimi. Ja som ich dnes pripravila tak, Zobraziť celý popisToto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa čo s nimi. Ja som ich dnes pripravila tak, že som ich naplnila mletým mäskom a zapiekla.... Na tomto recepte sa mi páči, že aj pri malom úsilí je výsledkom plný plech chutného jedla.... Dobrú chuť prajem :-)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

0,75 kg
1 ks
3 strúčiky
2 ks
1 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso a mletú červenú papriku. Orestujeme a podlejeme vodou, dochutíme soľou a korením. Dusíme domäkka.

  2. 2

    Vydlabeme lyžicou rozpoleneé dve veľké cukety (alebo viac menších), ktoré sme pred tým zbavili šupky. Položíme ich na plech a naplníme pripraveným mletým mäsom. Podlejeme ich vodou, aby odspodu neprihoreli. Dobré je tú vodu aj osoliť, prípadne do nej pridať trochu výpeku z mäska. Cukety tak chytia dobrú chuť

    Cuketa plnená mletým mäsom  - obrázok 2
  3. 3

    V miske si rozšľaháme vajíčko s trochou smotany na varenie a polejeme tým vnútro cukiet a dáme do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Pečieme cca 30 minút. V polovici pečenia, plech vyberieme a uložíme na cukety plátky tvrdého syru, najlepšie tak aby prekrýval syr kraje cukety, tie tým pádom nevyschnú.

    Cuketa plnená mletým mäsom  - obrázok 3
  4. 4

    Ked syr začne hnednúť máme hotovo :-) Podávame napr. so zemiakmi a letným zeleninovým šalátom..... Nám chutí napr. uhorkový s kyslou smotanou a strúčikom cesnaku. Prajem dobrú chuť.

    Cuketa plnená mletým mäsom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

askadaniela
Recept krásny, zase niečo nové, a na takom tanieri netreba ani zeleninovú oblohu :-))
mimit
Vecer ked som prekutravala chladnicku, pozerala som na cuketky, co tam mam, ze co z nich asi urobit..a uz mam odpoved!dakujem.
garanco
Čas cukiet!!! :-)))
V nedeľu som podobne robila cuketu, do stredu mletého mäsa som zabalila polovice natvrdo uvarený vajec, navrch namiesto syra som dala plátky prerastenej slaniny, ktorá sa tiež prepiekla dochrumkava. Podávala som tak, ako Ty, s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Nám to jedlo chutilo veľmi, ale vnučky jedli len mäsovú časť...
concord
@zdenka 411
Tak to si nevymyslela ty, ale si to prevzala z novín. Nedávno som tento recept čítal v niektorých novinách a neviem či to nebolo v sobotňajškom Plusku a pripomenula mi to tá fotka.
evusik
@coconrd podľa teba v Pluske majú super šéfkuchára a ten vymýšľa super recepty, samozrejme samé originály ktoré potom my ostatní bohapusto kopírujeme... len neviem čo som doteraz vlastne varila, veď takto a podobne plnené cukety robím nielen ja ale polovica Slovenska už roky rokúce... ale noviny písali tak to musí byť predsa pravda :-(
kabanoska
@concord !!!
Prečo rýpeš do Zdenky ? Ona sa nechválila , že to vymyslela sama.
A každý nečíta bulvárne plátky, preto sa mnohým tento recept zíde.
1x dudi7
zdenka411
tak toto ma dost zaskocilo, noviny si ani len nekupujem a nesla som podla ziadneho receptu, predpokladam, ze som neni prva na svete co naplnila cuketu masom :-D ked som ju chcela robit hladala som tu na vareche taky nejaky recept a ked som si zadala, ze cuketa a mlete maso tak tu nic take nebolo, tak ked som ho spravila len tak podla seba co som mala doma, tak som si povedala, ze to dam aj sem, kedze tu take nic nebolo........ a ta fotka a vsetky ostatne vznikli v mojej kuchyni..... aj tebe krasny den @concord
zdenka411
inak stale rozmyslam nad pointou tvojho komentara..... prvy krat v zivote sem nieco , co tu ani nie je, pridam a len si den pokazim ludmi ako si ty...........chcela som aj niecim inspirovat a nielen cerpat od ludi co sem pridavaju svoje receptiky ..... ked som minule isla robit sisky, nasla som ich tu nasla cele desiatky a predpokladam, ze nikto z nich neni ich tvorcom, kazdy ma len svoj overeny vyskusany recept, ktory pripadne niecim vylepsil, lepsie nafotil a podobne.... a viac uz nemam ti co vysvetlovat, len sa zamysli a prestan rypat
frezia68
zdenka411: veru si pridala dobrý recept.Plním mäsom všeličo-papriky,paradajky,zemiaky,malé tekvice,patizóny a budú aj cukety.Nedaj sa odradiť a nerozmýšľaj na pointou niektorých komentárov,to nemá význam.Takých už tu bolo... pridávaj ďalej a sama zistíš,že sú tu skvelí kuchári,ľudia.....budeš tu rada chodiť :-)
ubka
Veru veru, netreba sa nechať odrádzať rýpavými komentármi, tak ako @frezia68 píše...dobrí kuchári, šikovní vždy ocenia a tí iní iba kritizujú....
Vždy je niekto prvý, čo pridá recept, a čo ak noviny od Zdenky odkukali ? :-)))
sracz
Veru chutnú, zdravú a voňavú dobrotu si pripravila, milá @zdenka411 - dávaj aj ďalšie!!! Pridávam sa k @frezia68 a @ubka - ani nech Ťa nenapadne nechať sa odradiť "poddžubovačmi" rôzneho druhu; Tebe palec hore a "vrtákom" prostredník -:))) !!! Riaď sa, prosím, overenými múdrosťami = Kde vůl, tam nebezpečno => nejhorší je srážka s volem!!! Existujú „tupci“ vo všeobecnosti, ale aj „tupci“ podľa diagnózy!! A ako žižkovec v. v. pridávam: Nepriateľov sa neľakajme, na množstvo nepozerajme!!! Svet je s humorom a úsmevom naozaj oveľa krajší! -:)
tinuska4
vyborny recept, ale ja som ho robila po svojom, mlete masko na sposob bolognese, cize v paradajk. omacke, posipala som syrom a potom piect v cukete asi 30 min. (cuketa bola obrovska, tak sa piekla dlhsie) a zapiect na dalsich 5-10 minut. ja som sa to naucila od mamy, ktora pouzivala baklazan zase. dobre papanicko.snad ho tu raz dam ja :o)))
zdenka411
nooo super....to je podobne veru, len s rajcinami.... dobry napad s tym baklazanom :-)
marilika
zdenka411, recept je veľmi dobrý a hlavne nie ťažké jedlo, aj keď s mletým mäskom. Navrch som ale dala slaninku, pýtala sa tam sama... Nabudúce dám naspodok zemiaky, lebo som to mala dosť šťavnaté a ani som nepodlievala. Ďakujem, dnes bol výborný obed, ešte by mi ho mohla pochváliť dcéra, ale... ona varí a pečie "jedna báseň".
grandma
Práve mám v chladničke cuketu, takže dobrý nápad určite uribím takto.
marienka44
&Zdenka411 , ja sa chystám niečo podobné navariť, ale ja si myslím, že maso môže byť surové. Naco vopred dusiť? Pridám aj trochu ryze, bude to sýtejšie.
tanickalc
Tiež ďakujem. Už je to taký náš recept a kamoška si ho minule pýtala tiež, lebo jej manžel nemá rád cukety ale toto jedol.
ivan14
Takhle plním i jinou zeleninu. Používám směs jako do plněných paprik. Větší cuketu nakrájím na špalíky a semínka vytlačím, totéž i s baklažánem, pokud je větší, menší rozkrojím podélně (a osolím a nechám vypotit). Většímu rajčeti seříznu vršek a vydlabu vnitřek, papriku raději překrojit podélně. Urovnám na pekáč, zbylou náplň rozmíchám s rajskou šťávou nebo zředěným protlakem, naliju okolo a šoupnu do trouby. Mňam! A koření samozřejmě dle vaší ctěné chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia