Foto: izabella929
Prívarok patrí medzi jednoduché,rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo..rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,ale je výborný aj s klobáskou..dnes som ho robila s opekačkou...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistila som si kel a aj zemiaky
-
2
kel som pokrájala na rezance...do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak..
-
3
ked sa upiekla do zlatova, pridasla som pokrájaný kel..
-
4
chvíľu som ho opražila spoli s cubuľou a cesnakom...
-
5
podliala vodou....a pridala som zemiaky pokrájané na kocky...osolila,okorenila, pridala bobkový list aj strúhaný muškátový oriešok...varila pod pokrievkou do mäkka..
-
6
z hladkej múky a pol lyžice masti som si urobila zápražku.. pridala som červenú papriku, podliala vodou a vyliala do kelovo-zemiakového prívarku...nechala na slabšom ohni povariť, ešte dochutila ...
-
7
na troška oleji som orestovala opekačku, ktorú som nožom naštvorčekovala, aby sa dala dobre deliť lyžicou pri jedení...naložila hotový prívarok na tanier, ozdobila opekačkou a poliala olejom...podávala som s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť...
Ej, či by som i dala!
Izka,100bodov,pobavila si ma:-))