Špenát z mrazeného špenátu fotorecept

taponapo - fotkataponapo, 22. augusta 2013
Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept)
Foto: taponapo

Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva Zobraziť celý popisTakýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva kúpená a nie domáca :)

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
30 g
6 ks
1 PL
1 dl
50 dkg




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame šunku (jemnú salámu) na kolieska a z obidvoch strán ju opražíme na oleji.

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci si rozpustíme maslo...

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme polievkovú lyžicu hladkej múky a poriadne ju vymiešame.

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca dáme špenát, ktorý sme aspoň hodinu predtým vybrali z mrazničky.

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zmesi nastrúhame zo šesť strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme ju a poriadne rozmiešame. Keď nám začne vrieť, tak pomaly pridáme smotanu...

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a necháme ešte minútu vrieť.

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame spolu s opraženou šunkou a knedľou.

    Špenát z mrazeného špenátu (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

xanadu1955
Robíš presne ako ja je výborný takto robím v zime keď nie je čerstvý
rea1
ja nerobím zásmažku. keď je špenát riedky, vyklepnem a rozmiešam v ňom vajce či dve. ináč smotana pre chuť, cesnak, soľ, korenie a zvyknem ešte pristrúhnuť trošku muškátového orieška. ale jednu vec moje chuťové bunky nikdy nepochopia: kombináciu špenát a knedľa. u nás sa to je so zemiakmi, s chlebom alebo "len tak". špenát s knedľou som ešte nejedla, akosi mi to psychicky nepasuje - čo ovšem neznamená, že takúto kombináciu odsudzujem, veď chute a facky sú rôzne. :-)) špenát v akejkoľvek podobe je výborný vynález.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tiez si to neviem predstavit s knedlou :-). Ale ani s tou sunkou (nemalo tam nahodou byt 5dkg? Na pol kila to nevyzera)
@rea1 - ja zase neznasam spenat s rozmiesanym vajcom. Ked sa u nas robi, odkladaju mi taky "suchy", bez vajca.
irenaw
jeden špenát a koľko chutí :-) ja len tmavozelený, cesnak, soľ, trošku smotany a s malými zemiakovými knedľami a opraženou cibuľou. a k dokonalosti to privedie plátok údeného... ;-)
rea1
no, veď vravím - chute a facky sú rôzne. u mňa špenát k dokonalosti privedie vajce na mäkko. ale s tými zemiakovými knedľami by som ho snáď bola schopná akceptovať, mám taký dojem. ale najradšej "holý", troška smotany, cesnaku, toho muškátového onôho a mäkké vajce. aj dve. sakra, budem ho musieť čím skôr spraviť, veď slintám ako pavlovov pes. no bolo mi to treba? a vraj obyčajný špenát. :-)))
mata3636
@rea1 - zemiakové knedle, omastené opraženou cibuľkou na masti, špenát s trochou smotany a údené mäsko - no mňam, vyskúšaj, neobanuješ. :-)
sklenka
Naše vnúčatá môj špenát milujú. Mám ho od svokry , ktorá ma ho naučila jesť po svadbe (nenávidela som ho): trošku oleja+ cibulku osmahnúť, pridať kocku špenátu a pomaly dusiť až sa rozmrazí (keď zabudnem vybrať z mrazáku), pridám kocku karpat.bujonu (číry) alebo lyžičku vegety (alebo oboje ak ho robím viac). Pridám smotanu na varenie, povarím a rovno pridám slabú zásmažku-neriedenú a hodne roztlačeného cesnaku, chvílu šľahám až do bodu varu. Ak je riedky všlahám 1 žltko. Podávam s bravč.mäskom (aj iné) nakrájené na kocky dusené na cibulke + koreniny. K tomu volské oko a varené zemiaky. Nemá chybu a vždy je ho málo.)) Teraz ma napadlo, že zajtra to urobím..:))
marika21
S tou knedľou to je iba zvyk. Aj my sme to doma mali radšej ako zo zemiakmi.
Mne tiež nepasovalo, keď som videla kombináciu ryba-ryža. Ochutnala som a dalo sa.
vcelar
Ja namiesto múky dávam dva rožky namočené v osolenom mlieku, vyžmycham a úplne rozmiešame. A ďalej ako kolega .
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia