Foto: taponapo
Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva Zobraziť celý popisTakýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám. Jediný rozdiel je v tom, že knedľa už býva kúpená a nie domáca :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si nakrájame šunku (jemnú salámu) na kolieska a z obidvoch strán ju opražíme na oleji.
-
2
V hrnci si rozpustíme maslo...
-
3
...pridáme polievkovú lyžicu hladkej múky a poriadne ju vymiešame.
-
4
Do hrnca dáme špenát, ktorý sme aspoň hodinu predtým vybrali z mrazničky.
-
5
Do zmesi nastrúhame zo šesť strúčikov cesnaku, osolíme a okoreníme ju a poriadne rozmiešame. Keď nám začne vrieť, tak pomaly pridáme smotanu...
-
6
...a necháme ešte minútu vrieť.
-
7
Podávame spolu s opraženou šunkou a knedľou.
@rea1 - ja zase neznasam spenat s rozmiesanym vajcom. Ked sa u nas robi, odkladaju mi taky "suchy", bez vajca.
Mne tiež nepasovalo, keď som videla kombináciu ryba-ryža. Ochutnala som a dalo sa.
Zo zemiakmi za 3*
Vyskúšam 😋