Domáci kurací kebab fotorecept
Foto: cesminaz
Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte Zobraziť celý popisNajlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte ho v mrazáku stále po ruke ;-P Jeho príprava je jednoduchá.
porcií
Suroviny
6 ks |
|
4-5 PL |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak) |
|
1 PL |
|
2 KL (alebo chilli vločky) |
|
1,5 KL |
|
2 kopcovitejšie KL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Potrebujeme 6 velkých stehien, ktoré si najprv vykostíme a potom stiahneme z nich aj kožu. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne ml. korenie, sol, olej, nastrúhanú cibulu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.
-
2
Následne mäso po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.
-
3
Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojime 2 dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať aby dobre držala. Následne tych 6 ks mäsa poukladáme na seba, tak pozdĺž 3-3 ks, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitym, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazáku. V mrazáku to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, ked je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobry aj hned po zmrazení.
-
4
Asi 1 hodinku predtým, než chceme kebab piect ho vyberieme z mrazáku...
-
5
Nenechajte ho príliš spustiť, stačí len natolko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len tolko, kolko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 dôner treba tých 10 plátkov, pravdaze záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku.
-
6
V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočit a von :-) Do panvici dajte stále len zopar krúžkov, inak ked dáte 20 krúžkov naraz, tak vam to len pustí kopu štavy a namiesto pečenia sa bude dusit. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chut to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)
-
7
Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí velmi oblúbené :-) A už nech je príloha akákolvek, ale jogurtovy dressing k tomu musí byt.
-
8
Ak by ste chceli urobit klasicky döner kebab, možte upiect aj takyto pita chlebík :-)
-
9
...a potom už len zahryznúť ;-P
-
10
Alebo ako príloha sa hodí aj nejaká ryža či bulgur :-) Prajem dobrú chuť.
@Evanaaa (9.4.2018 18:04)
tie napichované plátky na špajdľu celkom nefungujú: tiež som sa nechala inšpirovať tým videom, cibuľa počas pečenia samozrejme zmäkla a celá veža sa zviezla nabok. Dobre podvádzajú asi v tom videu. Chuťovo to bolo výborné, už len doriešiť ten stojan :-)
neviem, či si videla rovnaké video, ja som robila podľa tohto receptu twistedfood.co.uk/giant-chicken-fajita-kebab/?epik=08FSnE...
P.s. mela jsem asi mensi kousky masa nez ty mas, ale vubec nevadilo. Jeste mem v mrazaku jednu porci, pak hned nalozim dalsi. Fakt skvele!
Mila @Mijaita velmi si ma potesila,no najmä tym,ze vam chutilo! Dakujem ti za odozvu aj s fotkou! Pozdravujem :-)
Si šikovná ;-)
Aj keď sa to zdá babračka, myslím celý ten proces, nieje to tak, je to vlastne rýchlo všetko hotové.
Ďakujem za recept, pri obede sme sa ani nerozprávali ... všetci sa sústredili na jedenie :-))))
Milá @Kucharka teším sa tvojej sprave! Je to tak ako pises,nieje s tym velka praca a je to vyborné jedlo :-) No a je stale po ruke ;-P Dakujem za spravu a som rada,ze vam doma chutilo! @Zolik :-) aj ten pita chlieb je jednoduchý.
Milá @Babinka no super,dobre si to skonbinovala s tym vypekom a zeleninou :-) Podla mna su lepsie stehná,ale ked vam viac chutí z pŕs,tak preco nie :-) Hlavne ze ste boli vsetci spokojní.Dakujem za odozvu.
Ahoooj @Salinka zlatá :-) Velmi sa teším tvojej správe,ze vam kebab tak chutí! Tak uz len kúpit poriadny mrazák čo sa donho to vrece zmestí ;-)) Pozdravujem!
1 velký kelímok jogurtu (375/400g)
1Pl salça(paradajkového pretlaku)
2strúčiky cesnaku
1-2kl oregano sušené
Sol podla chuti
Zmiešaš a necháš aspon 2-3 hodinky postáť. Ešte ku kebabu je výborný chladený Ayran.To je jogurtovýnápoj,ktorý spravíš velmi jednoducho.Do hlbšej nádoby daš kyslejší jogurt,ku ktorému naleješ vodu a zriediš ho.Dáš tolko vody,aby z toho vznikol hladký,nie príliž hustý nápoj.Osolíš podla chuti,ale Ayran má byt slanší a ak treba,tak na konci pridáš pár kvapiek citrónu.To len ak ten jogurt nebol dost kyslí :-) Nech sa ti jedlo podarí a nech vám chutí ;-P Dúfam,ze das vediet.
Tá odpoved je pre teba,prepáč,ja som si myslela,že som stlačila "zareaguj" a automaticky sa tvoj nick k tomu pridá :-) No po pridaní komentara som zbadala,ze som to asi len chcela stlačiť :-))
Včera som spravila kebab aj s pita chlebom. Vynikajúce! Fakt to najviac pripomínalo ten, ktorý si kupujeme. Aj pita chlieb sa mi podaril,teda prvé tri- krásne sa nafúkli, posledné dva nie, neviem prečo, môže to byť tvarom- že boli také väčšie? Mám viacero tvojich receptov uložených, samozrejme že ich aj postupne vyskúšam- určite budú MŇAM!
Ahoj.Prepáč,že reagujem až teraz ale vôbec som nevedela, že tu mám komentár :-) Tým väčším tvarom to určite nebude, nemyslím že si ich urobila ovela väčšie, aby sa nemali čas prehriat a nafúknuť. Neviem, možno ti nepečie rúra všade rovnako :-/ fakt neviem :-) Piekla si na dvoch plechoch? Tri a potom dve? Ak si ich spravila o dost väčšie, tak si mala nechat asi o 2-3 minuty dlhšie piecť :-) Tažko takto radiť. Ale teším sa, že kebab chutil! Som rada, že ta aj iné moje recepty zaujali a budem rada ak niektoré vyskúšaš :-) Dúfam, že sa potom ozveš! Pekný večer.
Ahoj :-) Super,to som velmi rada! U nás ho tiež zbožňujeme, je super ho mať po ruke v mrazáku. Odporúčam ti na skúšku aj druhý kebab čo tu mám.Je z mletého hovädzieho mäsa, mám tu recept na Vareche. Je tiež super chutný! Dakujem ti za odozvu :-)
Som rada, že chutí :-) Ano aj to je jedna " rýchla" možnosť. Vdaka za odozvu.
Teším sa, že kebab chutí :-) Je to naozaj velmi praktické mať po ruke v mrazáku :-) Vdaka za odozvu.
Milá @zolik verím, že ti bude chutiť ;-P Vdaka za správu a daj po ochutnávke vedieť! Pekný deň.
Darmo, jsi šikovná a rychlá! Také to mám v pláně. Tak priondzit, to je dobré vediet! haha
:-) dakujem pekne za odozvu. Velmi sa teším, že aj kebab aj pita chlieb chutia :-)
Akurát sa ho chystám robiť dnes znova, i s improvizáciou. :-) A robím len 2kg naraz. ;-)
Som rada, že chutilo :-)
Začal školský rok a bude treba veľa rýchlych obedov :-))
Ďakujem ešte raz za recept.
Super milá @kucharka :-) teším sa tvojej správe! Aj ja budem musieť znova zarobiť :-) Pozdravujem.
Velmi vdacny, prakticky a chutny recept. Vdaka zan.
🥰 milá @zolik to ma veeeelmi teší, že ti tak chutí a že sa tento kebab u vás udomácnil🙂 Prečo ti je toho kebabmana lúto? Ved takto máš svoj obľúbený kebab hneď hocikedy po ruke, dokonca vo dňe v noci 😅😅 Pozdravujem!
Vazne. Tento Tvoj kebabovy vymysel je „Mega Super“. @kucharka to pekne pomenovala, ze „salamovy Kebab“. Ked natrafim na akciu, tak si narobim do mrazaku do zasoby. Ono je to aj ekonomicke, lebo sa odreze/spotrebuje presne podla potreby.
K tomu nasmu Kebabman - vlastne mi ho az tak moc luto neni. Na svojich letakoch/reklame tvrdi, ze ma najlepsi Kebab siroko-daleko. A to teda nema. A aj ten Pita chleba ma nechutne hruby. Taky tlsty.
🙂 aj ja tak zvyknem robiť, že ked je mäso v akcii tak nakúpim a narobím zopár šúlkov do zásoby👍😊 Deti ho strašne lúbia. Raz spravím s pita chlebom ako döner, raz s hranolkami s dresingom, alebo s ryžou či kuskusom...
Tak ten tvoj Kebabman teda poriadne zavádza😂😂 Urob jeden Kebab a zober mu ochutnať, aby vedel ako má vyzerať😅👍
Si srandistka. Jedine s nabitou tridsatosmickou. Nepoznas nasho Kebabmana. Velka huba, velke svaly, velke BMW. Taky origos Macho Turek. Nikoho nechcem urazit. Ani napad. Urcite vies akeho Tipka myslim. Takych sa najde… hocikde, a netreba ich provokovat 😂
Hi hi hi….
Ja teraz už mám veľkosť “salámy” v oku a robím rolky veľkosti našej jednorázovej spotreby. Jeden sa stále učí…. :-)))
Pekný deň všetkým!
Super, muselo to byť výborné!