Kurací kebab
Kurací kebab

Domáci kurací kebab fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. apríla 2018
Domáci kurací kebab (fotorecept)
Foto: cesminaz

Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte ho v mrazáku stále po ruke ;-P Jeho príprava je jednoduchá.

5-6
porcií

Suroviny

6 ks
4-5 PL
1 ks
4 strúčiky
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 PL
2 KL (alebo chilli vločky)
1,5 KL
2 kopcovitejšie KL
2 PL
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme 6 velkých stehien, ktoré si najprv vykostíme a potom stiahneme z nich aj kožu. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne ml. korenie, sol, olej, nastrúhanú cibulu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne mäso po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojime 2 dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať aby dobre držala. Následne tych 6 ks mäsa poukladáme na seba, tak pozdĺž 3-3 ks, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitym, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazáku. V mrazáku to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, ked je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobry aj hned po zmrazení.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 1 hodinku predtým, než chceme kebab piect ho vyberieme z mrazáku...

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nenechajte ho príliš spustiť, stačí len natolko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len tolko, kolko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 dôner treba tých 10 plátkov, pravdaze záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočit a von :-) Do panvici dajte stále len zopar krúžkov, inak ked dáte 20 krúžkov naraz, tak vam to len pustí kopu štavy a namiesto pečenia sa bude dusit. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chut to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí velmi oblúbené :-) A už nech je príloha akákolvek, ale jogurtovy dressing k tomu musí byt.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak by ste chceli urobit klasicky döner kebab, možte upiect aj takyto pita chlebík :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a potom už len zahryznúť ;-P

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Alebo ako príloha sa hodí aj nejaká ryža či bulgur :-) Prajem dobrú chuť.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzera vyborne, ale odpust mi moju nevedomost, nechapem, naco je dobry taky pracny postup, nie je jednoduchsie maso pred vlozenim do marinady pokrajat na rezanceky? Lebo ja to robim tak a potom sup na panvicu. Teda ty si vies skomplikovat zivot :-)
@Cesminaz je to jak jsem si predstavovala - vynikajici! Byla kamaradka, ktera nemuze takova jidla varit, byla nadsena a tak jsme si spolecne, v patek 13. ulahodily! Diky 2x a jinak nastotisickrat :-)

P.s. mela jsem asi mensi kousky masa nez ty mas, ale vubec nevadilo. Jeste mem v mrazaku jednu porci, pak hned nalozim dalsi. Fakt skvele!


Jeejdanečky, to je teda dobrota! Asi si narobím toho celý mrazák a budem pomaly vyťahovať ...
Aj keď sa to zdá babračka, myslím celý ten proces, nieje to tak, je to vlastne rýchlo všetko hotové.
Ďakujem za recept, pri obede sme sa ani nerozprávali ... všetci sa sústredili na jedenie :-))))