Domáci kurací kebab fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, madarsko, 8. apríla 2018 18:50
Ďalšie recepty »

Domáci kurací kebab (fotorecept)Foto: cesminaz

Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale každopádne to stojí zato a ked dostanete chuť, máte ho v mrazáku stále po ruke ;-P Jeho príprava je jednoduchá.

5-6
porcií

Suroviny

6 ks
4-5 PL
1 ks
4 strúčiky
2 PL (alebo hustý paradajkový pretlak)
1 PL
2 KL (alebo chilli vločky)
1,5 KL
2 kopcovitejšie KL
2 PL
2 PL
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme 6 velkých stehien, ktoré si najprv vykostíme a potom stiahneme z nich aj kožu. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne ml. korenie, sol, olej, nastrúhanú cibulu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne mäso po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojime 2 dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať aby dobre držala. Následne tych 6 ks mäsa poukladáme na seba, tak pozdĺž 3-3 ks, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitym, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazáku. V mrazáku to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, ked je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobry aj hned po zmrazení.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 1 hodinku predtým, než chceme kebab piect ho vyberieme z mrazáku...

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nenechajte ho príliš spustiť, stačí len natolko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len tolko, kolko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 dôner treba tých 10 plátkov, pravdaze záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočit a von :-) Do panvici dajte stále len zopar krúžkov, inak ked dáte 20 krúžkov naraz, tak vam to len pustí kopu štavy a namiesto pečenia sa bude dusit. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chut to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí velmi oblúbené :-) A už nech je príloha akákolvek, ale jogurtovy dressing k tomu musí byt.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak by ste chceli urobit klasicky döner kebab, možte upiect aj takyto pita chlebík :-)

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a potom už len zahryznúť ;-P

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Alebo ako príloha sa hodí aj nejaká ryža či bulgur :-) Prajem dobrú chuť.

    Domáci kurací kebab (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist