
Kuracie drobky s omáčkou
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme...

Hovädzia sekaná v slanine
robila som ho zo stehna a bolo šťavnaté, môžte použiť aj inú časť z hovädziny, ...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Solivarská mačanka
Čítala som tu jeden recept na mačanku, ale ja ju robím trocha ináč... možno Vám zachutí...

Vypečená kačica s kapustou
Akosi samo od seba príde čas na pečené husi, kačice. Na túto chvíľu rozvoňanej kuchyne typickými vôňami...

Kurča plnené žemľovou plnkou
Dnes som pripravila kurča podľa svojej mamy , ktorá robila najlepšiu plnku v kurčati. Výhoda je ,...

Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....

Brokolicovo-kurací chowder
Už tu mám jeden recept na chowder. Originál je ten s rybami a tento je pre...

Sedmohradská prekladaná puliszka - kukuričná kaša /fotorecept/
Kukuričná kaša u nás doma zachutila, dnes som ju spravila na iný spôsob - prekladala som...

Domáce bravčové pliecko na červenom víne
Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky... urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku... prílohu som...

Fitness Jedlo 229kCal
Ja varim na dva dni dopredu vzdy takze robim osem porcii naraz. Toto je recept na...

Šošovicové karbonátky
Šošovicu namočíme na niekoľko hodín do studenej vody a uvaríme ju domäkka. Potom ju zomelieme spolu...

Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...

Rožkové špízy
Jednoduchá pochúťka pre malých i veľkých, podľa výberu ingrediencií. My ich robíme takto...

Glabšované dišfengy - alebo moje narodeninové upotené utopence
... tieto netradičné utopence si robievam pri slávnostných príležitostiach, kde mám ozaj dobrých priateľov a môžme si...

Panini Agnello
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným...

Široké rezance s bazalkou (fotorecept )
@jerica Priznám sa nechcela som pridávať žiadny recept, ale po prečítaní receptu kuracie hniezda od @enerrgizer a...

Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...

Baklažán po neapolsky
Grilovaný baklažán s horúcou paradajkovou omáčkou plnou byliniek a voňajúcou cesnakom, to všetko posypané syrom a...

Hovädzie na smotane s brusnicami
Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji...

Cannelloni s hubovou náplňou
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa...

Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...

Cícerová cesnačka s krutónmi
Táto polievka je naozaj jednoduchá a mňam. Kto ešte nevyskúšal, určite si ju zamiluje...

Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.

Karfiolová polievka s mrkvou a hráškom
Polievka pre deti aj dospelých, v Luli Chefovi hotová stlačením tlačítka za 11 minút.

Marinované morčacie stehno po sedliacky
Nepijeme alkohol, keďže občas nejaký dostaneme darom, rozhodla som sa ho využiť pre varenie...

Etli pide/Pide s mletým mäsom
Veľmi dobrá uzavretá pide s mletým mäsom a so syrom. Recept som videla v jednom tureckom programe...

Grécky šalát
Mala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných...

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...

Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...

V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...