Foto: monty469
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj s chlebom, prípade do mäska zamiešam kyslú kapustu. Doma to voláme pražené mäso, od čias keď ho ešte varievala moja svokra ..:-)
Suroviny
1,30 kg |
|
2 kopcovité PL |
|
2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 kopcovitá ČL |
|
2 - 3 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno. Do hrnca dáme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme drvenú rascu, trochu orestujeme, aby uvoľnila svoju chuť aj vôňu.
-
2
Pridáme mäso, opražíme ho, aby sa pekne zatiahlo. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, premiešame a dusíme na miernom ohni do mäkka. Mäso pustí šťavu, takže netreba to niečím podlievať.
-
3
Keď je mäso mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, krátko podusíme, podľa chuti pridáme soľ a korenie.
-
4
Môžeme podávať. My to máme radi so zemiakovou kašou a samozrejmosťou k tomu sú aj kyslé uhorky.
@Haji ďakujem ti veľmi pekne, ako píšeš, je o jednoduché, ale výborné, máme o radi :-) Od včera sa jej polepšilo, dnes to bolo v rámci možností dobré, potom
ti bližšie napíšem do emailu.
@Chica114 ďakujem si zlatá
@Klukodvody manžel si to nevie vynachváliť, toto je jedlo pre neho ako stvorené. Ďakujem a pozdravujem oboch
@Jack moja milá vďaka
@Gabriele ďakujem. Máš pravdu, keď sme ešte robili zabíjačky s odrezkov sa napražilo mäso presne tak a pridala sa k tomu domáca kyslá kapusta a to bolo super papaníčko. Niet nad domáce
@ Ursina vďaka, aj tvoja verzia je určite skvelá
@ Milý Sracz veľmi pekne ti ďakujem za milé slová a máš pravdu , u nás je to väčšinou naša tradičná kuchyňa, hoc občas skúšam aj niečo nové, ale manželovi najviac chutí klasika. Tak sa toho väčšinou aj držím :-) Tak pripravené mäso je klasika a s kyslou kapustou, to je eňo ňuňo. Na vychodňarskej zabíjačke, to original vtedy pražené mäso s kapustu a tá chuť domáceho, to sa nedá s tým z obchodu ani porovnať. Ešte raz ti pekne ďakujem a pozdravujem
@ Izka veľká vďaka :-)
@ Salinka aj my :-) ďakujem ti
Veľmi pekne ďakujem :-)
@torti čka, :-)))
S ryžou, šťavnaté,mňam
Zrovna včera sme dopapali
:)
Ďakujem a dūfam, že bude chutiť
Dobrý deň, pravdepodobne je fotografia, ktorú chcete pridať veľmi veľká (mala by mať menej ako 2 MB). Prípadne si skontrolujte, či je vo formáte jpg a nie png. Môžete nám tiež fotku poslať na redakcia@varecha.sk , my ju môžeme do komentára vo Vašom mene pridať.
Som rada ze varis podla mojho receptu a verim ze vam vsetkym chutil