
Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept
Tento recept som si vymyslela ja... milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade... tieto...

Zavíjaná kapusta
Tradičné jedlo regionálnej východniarskej kuchyne, ktoré sa región od regiónu líši menšími modifikáciami.

Opäť kura na pive
Aj keď tentokrát hlavnú chuť udáva kyslá kapusta, jabĺčko, med a pivo svetlé. Pozrela...

Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....

Horehronské pečené zemiaky
Jedného dňa pred veľa rokmi ma suseda pozvala na horehronskú zemiakovú večeru. Ja zemiaky veru môžem...

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Furmanská kapsa
Dnes sme mali veľmi chutný obed... možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ...

Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau
V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken,...

Encián so špargľou a brusnicovým chutney
Encián ogrilujeme z obidvoch strán, kým sa nenaduje. Špargľu povaríme vo vriacej vode, ale...

Krevety na mangu a póre
Tento recept som už raz robila, vtedy som ešte nevedela pridávať obrázky, tak som si...

Plnené kuracie stehná
Stehná poumývama a rukou vojdeme pod kožu a urobíme hlboký otvor, na každom jednom...

Taštičky plněné masem
Cesto: Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy...

Kura na smotane a zemiakoch
Ostrúhané zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme do misy, okoreníme a nakrájané maslo poukladáme na zemiaky....

Palacinky (jemné ako obláčik)
Priateľ mal prísť po náročnom pracovnom dni a futbalovom tréningu domov, preto som mu vymyslela odmenu...

Chlebové placky plnené kyslou kapustou
Toto voňavé jedlo vyskúša pripraviť každý kuchár, ktorý sa nebojí netradičného receptu z kyslej kapusty...

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou
Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...

Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...

Huby na bavorský spôsob
Tento recept mám od mojej rodiny v Bavorsku, tam som sa ho naučila, chutil nám...

Tofu ražniči s banánom a šampiňónmi
Celý recept je popísaný v názve ... :). Je to veľmi chutné a...

Pečená maslová tekvica s plnkou
Vôbec som netušil, že to môže byť také dobré. Mal som kúsok morčacieho mäsa, ...

Amur na pare
Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ...

Karfiol opekaný na panvici
Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila...

Bravčové karé s pečienkou a slaninkou
Tento recept som našla v jednom časopise. S malou úpravou sa chcem s vami o recept...

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...

Karfiol ešte inak
Na tento recept som si spomenula, keď som dnes čítala na vareche nové recepty a našla...

Erika Barkolová varí jednoduchý recept s bulgurom a hokkaido
Erika Barkolová pozvala TV Varecha do svojej kuchyne a pripravila jednoduchý recept. Pozrite si video, ...

Gazdovské zemiaky
Kuchyňu prababičiek považujem za najinšpiratívnejší zdroj napredovania kuchárov profesionálov. Ostáva v nej stále čo objavovať –...

Cesnakové kuracie stehná
Cesnak je vraj židovský penicilín:-) Zišlo mi to na um, keďže všade naokolo sa teraz vírusmi...

Strapaté pečené fašírky
Nerada vyprážam, aj keď teda z času na čas zhreším rada. Len sa mi nechce...

Zeleninové rizoto
Umyjeme orestujeme ryžu na oleji a cibuli, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.