
Kakaové slimáky bez mlieka
Chutné kysnuté koláčiky bez mliečnych zložiek, ktoré chutia ku káve, ale aj na rýchle zahryznutie....

Orechové zapekané palacinky
Tento dezert sa pôvodne volá Szentgyörgyi palacsinta(voľný prekl. palacinky zo sv. Jura), zapáčil sa mi v jednej...

Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.

Granadír s fazuľkovými strukmi
Rýchlych a chutných jedál nie je nikdy dosť, a ak máte kuchyňu rozmiestnenú po celom byte...

Pochúťka z kačacej pečene
Tento recept som našla v jednom komentári na FB a keďže som dostala kačicu aj s pečeňou,...

Kukulienky
Žiadne španielske vtáčiky, kto by sa s tým papral. :-) Inšpirovala som sa receptom Rozstrelené...

Zapekané lokše
Pridávam sem ďalší " nezdravý " recept, ktorý robieva moja dcéra, ale mne to chutilo,...

Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš Nagy zo seriálu...

Smotanový rezeň
Tieto rezne si zvyknem pripraviť keď mám málo času. Pripravujú sa deň vopred a potom už je...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Rýchly gyros s tzaziky omáčkou
toto som ochutnal v Nemecku a doma to pripravujem ako rýchlu večeru po ktorej sa vždy zapráši,...

Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...

Bezlepkové cestoviny Bolognese
Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Daniel so syrom a s paprikami
Mäso patrí k tunajším kulinárskym vášňam. A predsa je vždy dosť dôvodov na osvetu. Napríklad aj v tom, aby sme jednotlivé...

Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

Cestoviny s paradajkami a mozzarellou
cestoviny, (najlepšie su farffale, fusilli)paradajky -pol kila, (pasirovane rajciny1 bal ), 2 bal. mozzarella , sol,...

Mrkvová polievka s hráškom
V hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme štipku rasce, nastrúhanú mrkvu a hrášok...

Chobotnica ala Antonio
Toto sme jedávali v Chorvátsku, domáci to robil vonku, ale dá sa to aj rúre....

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Maslo roztopíme na ohni a pridáme syr . miešame kým sa úplne neroztopí .....

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Losos na pórovej omáčke
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic. Ne je to presne ono, preto že...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

„Smržová“ praženica
... pre hubárov jedny z najlepších húb, ktoré rastú ako jedny z prvých...

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...

Jesenná polievka
Červenej repy sa nám tohto roku urodilo tak ju používam kde sa dá. Tentoraz som varila...