Zapekaná kyslá kapusta - podvarak

an3da - fotkaan3da, 7. februára 2012
Zapekaná kyslá kapusta - podvarak
Foto: an3da

Zimné jedlo.

Suroviny

 na vymastenie misy




Postup

  1. 1

    Do vymasteného pekáča dáme dve-tri malé cibulky alebo pokrájanú väčšiu, trochu zemiakypokrájané na kocky, slaninku a klobásku - tenké plátky, a všetko pokryjeme umytou kapustou, zalejeme vodou a dáme do rúry na 200 stupňov. Ked sa voda vyparí, premiešame aby slaninka a klobáska boli hore, aby sa zapiekli. Podľa chuti môž zahustiť maizenou, alebo aj múkou. Do červena a chrumkava zapiecť.

Diskusia k receptu

an3da
Je to srbské jedlo, ale aj my Slováci sme si ho prispôsobili. Oni vlastne
smažia cibulu na masti, potom ešte smažia kapustu ale ja som sa takto
naučila od mojej nebohej svokre.
an3da
aj vzyerá, aj vonia, aj chutí :-)))
matata1
mňam, podobné papaníčko robím aj ja, le vynechávam klobásku.
sonulienka
žienky nerobte chute tak rada by som si to spravila ale neviem čo by povedal moj žalúdok a žlčové cesty keď už žlčník nemám a aj tak si musím takúto dobrotu odoprieť. Ale pre istotu dávam do KK.
an3da
Tak po trošky by ten žalúdok asi zniesol, len čo oči - niekedy by sa mohlo
hádzať jedlom do očí...
zdenkas
Všetko kapustové mám veľmi rada a toto vypadá fajne.Ukladám a určite spravím ,ďakujem za receptík.
sneica
vyzera to super...kapustu na vsetky sposoby....kk
an3da
Tak skúsiť niečo nové, prečo nie, aj ja som včera prvý raz robila
kapustovo-zemiakové fliačky a cibuľovú polievku. Domáci komentovali:
to mama zbiera recepty z internetu...
vovodca
Milá an3da, nemám troubu, tak to robím v najvačšej pánvici s pokrievkou, dávam tam aj červ.ml.papriku,korenie, niekedy aj kuracie pečienky a kyslu smotanu, zahustujem HRAŠKOU pikantnou je to zmes na obalovanie a do polievok a zahustovanie omáček
an3da
Žiadna chyba, aj my sme to robili na veľkej panvici, aj teraz sa stane
že na panvici podusím a potom dám zapiecť. Je možné tam všeličo
pridať, môžu byť aj údené rebierká.
elizabet77
Príprava jednoduchá, recept nenáročný, inšpiratívne....šupnem tam čo dá chladnička.....Vďaka za inšpiráciu.
julanda
Ja robievam takto : na masti usmažím cibuľu do zlatova, prisypem mletú papriku, trošku vody, aby nehorela. Pridám kyslú kapustu, naukladám br. mäso, alebo klobásu, prikryjem druhou vrstvou kapusty a na slabom ohni dusím aj 3 - 4 hodiny. Dochucujem podľa toho, čo tomu chýba, každá kapusta má inú chuť. Ale dôležité je mať kvalitnú domácu kapustu, z kupovanej je to nejedlé. Jeme s chlebom, ale dá sa aj s knedľou, len my sme doma všetci chleboví.
iveta76
Hladala som nejaky recept,v ktorom by bola kysla kapusta,tento sa mi zapacil najviac,tak ho idem vyskusat,lebo vyzera jednoduchy aj chutny.Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia