Foto: waldosinka
Takže tentokrát som skúsila experimentovať z hovädzím mäsom. Nech sa páči, jednoduché španielské vtáčiky.
6-8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 plátky |
|
3 ks na tvrdo |
|
1-2 ks |
|
na posolenie mäsa jemná |
|
2 ks /zelen.slepačí/ |
|
3 ks |
|
|
|
na smaženie cibule |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, rozklepeme a nasolíme. Chvíľku necháme odležať. Potom nachystáme plátky slaniny, nakrájané vajíčko a klobásu. Mäso rozprestrieme a na dostatočne veľký kus priložíme štvrťku vajíčka,kúsok klobásky a slaniny a zmotáme do závitku. Prepichneme ihlicou a previažeme niťou.
- 2
Nachystané závitky opražíme na oleji a vyberieme. Vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko. Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a dusíme asi 45-60minút.
- 3
Ja som podávala z ryžou, ale hodí sa aj pyré. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu