Jednoduché španielské vtáčiky

waldosinka - fotkawaldosinka, 12. marca 2012

Takže tentokrát som skúsila experimentovať z hovädzím mäsom. Nech sa páči, jednoduché španielské vtáčiky.

6-8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 plátky
3 ks na tvrdo
1-2 ks
na posolenie mäsa jemná
2 ks /zelen.slepačí/
3 ks
na smaženie cibule

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, rozklepeme a nasolíme. Chvíľku necháme odležať. Potom nachystáme plátky slaniny, nakrájané vajíčko a klobásu. Mäso rozprestrieme a na dostatočne veľký kus priložíme štvrťku vajíčka,kúsok klobásky a slaniny a zmotáme do závitku. Prepichneme ihlicou a previažeme niťou.

  2. 2

    Nachystané závitky opražíme na oleji a vyberieme. Vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku a vajíčko. Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a dusíme asi 45-60minút.

  3. 3

    Ja som podávala z ryžou, ale hodí sa aj pyré. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

mamatata2
Joj, ja toto ako ľúbim a nejedla som to už nepamätám, máš ich krásne. Naplánujem na Veľkú noc.
marienka44
@Waldosinka ,mas ich pekne, iste aj chutne. Ja este potieram na zaciatku maso s obycajnou horcicou, pridam pre zrakovy vnem aj pasik mrkvicky. :-)
evanaaa
Nedávno som ich robila, ešte mám aj v mrazničke zvyšok, ja dávam aj uhorku a aj tú mrkvičku do závitku, do šťavy už nedávam nič z toho, ale aj tak je to dobré, ako máš ty.
fazia
Mňam :-) aj v roku 2016 sme si pochutnali :-) Srdečná vďaka za recept.