Foto: tekvica
Trochu som experimentovala s korením a výsledok je prekvapujúco dobrý. Tak sa s Vami podelím.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na veľkosť 2 plechov. Rozmrazíme špenát, vodu necháme. Na panvici nasucho pražíme sezam. Oddelíme žĺtko od bielka.
- 2
Zmiešame špenát, tvaroh, bielko z vajíčka, pridáme soľ, škoricu, citrónovú kôru a nakoniec ovsené vločky. Necháme chvíľku stáť, aby vločky popili tekutinu, prípadne ešte zahustíme.
- 3
Na plech dáme polovicu cesta tak, aby sme ho mohli druhou časťou zakryť. Na polovicu cesta roztrieme špenátovú zmes, prikryjeme druhou polovicou. Vznikne nám jeden veľký piroh. Mne sa konečne podarilo ho rozmriežkovať. Vrch potrieme žĺtkom a upečieme v rúre rozohriatej na 200 °C asi 30 min., podľa rúry. Po miernom ochladení pokrájame. Je fajný teplý aj studený. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tvaroh,špenát,vločky má rád aj náš tata..
akurát tá škorica..nepokazí mi to..??
Také tu od včera číhám, až půjde Tekvica okolo a povie viacej.
Děkuji za přiblížení se skořicí. Někdy, díky omylu, vznikne leccos dobré. Oskořicuji testovací vzorek.