Špenátové halušky
Špenátové halušky

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 14. augusta 2024
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
2 ks
300  g
1 ČL
250  ml
1  bal. (v črievku)
1  bal. (trojuholník)
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.

  2. 2

    Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Na omáčku si v menšom hrnci zohrejeme smotanu s taveným syrom a nivou, ochutíme soľou, vegetou, karí a dôkladne rozmiešame, aby v omáčke neostali hrudky.

  4. 4

    Uvarené halušky rozdelíme na taniere, polejeme teplou syrovou omáčkou a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia