Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Foto: tatianka2008
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.
- 2
Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
- 3
Na omáčku si v menšom hrnci zohrejeme smotanu s taveným syrom a nivou, ochutíme soľou, vegetou, karí a dôkladne rozmiešame, aby v omáčke neostali hrudky.
- 4
Uvarené halušky rozdelíme na taniere, polejeme teplou syrovou omáčkou a podávame. Dobrú chuť.
Tiež Špenátové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu