Foto: elixir
Čosi na zahriatie cencúľov, ktoré počas leta bývavali prstami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
250 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
1 strúčik veľký |
|
|
|
|
|
0,5 ČL |
|
2 PL |
|
600 ml cca |
|
100 ml |
|
(na fritovanie) |
|
2 vetvičky |
|
Postup
-
1
Cibuľu a pór očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme maslo a pripravenú zeleninu v ňom necháme pomaly oprážať.
- 2
Medzitým čas využijeme na ošúpanie zemiakov, petržlenu a kvaky. Trochu kvaky odložíme bokom, nakrájame na tenké pásy, ostatnú zeleninu dáme pokrájanú do hrnca. Všetko premiešame a chvíľu oprážame.
- 3
Obsah hrnca zalejeme vývarom, prípadne vodou (asi 1cm nad zeleninu), pridáme čierne korenie, feferónovú pastu a soľ, potom necháme zakryté variť 20 minút. Po uvarení pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano a smotanu, polievku rozmixujeme.
- 4
Kým sa polievka varila, v oleji sme fritovali pásiky kvaky do zlatohneda. Hotovú polievku nimi na tanieri ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu