Krémová polievka z kvaky, petržlenu a póru

elixir - fotkaelixir, 30. októbra 2015
Krémová polievka z kvaky, petržlenu a póru
Foto: elixir

Čosi na zahriatie cencúľov, ktoré počas leta bývavali prstami.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g
50 g
50 g
200 g
1 strúčik veľký
0,5 ČL
2 PL
600 ml cca
100 ml
 (na fritovanie)
2 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a pór očistíme a pokrájame. V hrnci rozohrejeme maslo a pripravenú zeleninu v ňom necháme pomaly oprážať.

  2. 2

    Medzitým čas využijeme na ošúpanie zemiakov, petržlenu a kvaky. Trochu kvaky odložíme bokom, nakrájame na tenké pásy, ostatnú zeleninu dáme pokrájanú do hrnca. Všetko premiešame a chvíľu oprážame.

  3. 3

    Obsah hrnca zalejeme vývarom, prípadne vodou (asi 1cm nad zeleninu), pridáme čierne korenie, feferónovú pastu a soľ, potom necháme zakryté variť 20 minút. Po uvarení pridáme na drobno nakrájaný cesnak, oregano a smotanu, polievku rozmixujeme.

  4. 4

    Kým sa polievka varila, v oleji sme fritovali pásiky kvaky do zlatohneda. Hotovú polievku nimi na tanieri ozdobíme.

Diskusia k receptu

terinka55
Ako dieťa som ju neznášala. Nebola však v takomto dokonalom prevedení. Tvoja vyzerá fantasticky!
1x elixir
jozka2
Dobra avydatna s dobrym krajcom chleba a ako pises tie cencule uz treba ohrievar,zima sa hlasi.5
1x elixir
mariamka
este je skoro na cencule :) ale polievocka iste zahreje, zvlast ta fotka, umelkyna :) som rada za pripomenutie tradicnych surovin
1x elixir
elixir
Joj, ďakujem, potešili ma vaše slová, veľmi :), @cesminka veru borek by k nej pasoval, resp. ona by pristala k boreku :)
kukulienka71
krémové u nás idú, už čakám, kedy na takú kvaku natrafím, ukladám si recept zatiaľ, je perfektný, ako všetky tvoje:-)
1x elixir
kukulienka71
krémové u nás idú, už čakám, kedy na takú kvaku natrafím, ukladám si recept zatiaľ, je perfektný, ako všetky tvoje:-)
pacik
Od malička kvaku milujem, či v polievke, ale kedysi aj opekanú na platni klasického šporáka. Recept ma veľmi potešil, čím skôr vyskúšam, 5* :-)
1x elixir
havino
ja som kvaku ešte nejedla, ale ani v obchode nevidela, krémové polievky máme radi aj my a rada by som ju s kvakou ochutnala, pekné foto, lákavé
1x elixir
ivika8
wow toto vyzerá senzačne! inak mám takú otázku čo ma pri tvojom recepte napadla, že už sa fakt musím asi spýtať, aký bujón používaš ??? ja som večera testovala nový hovädzí od podravky, som totálne spokojná (nájsť dobrý hovädzí bujón nie je také jednoduché podľa mňa) a špeciálne pre túto polievočku skúsim tiež zeleninový od nich uvidíme.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha