Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou fotorecept
Foto: happybunny
Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
10 ks |
|
150 g mrazený |
|
1 ks |
|
80 ml |
|
30 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
5 ČL |
|
40 ml |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Na drobno si pokrájame šampiňóny, paradajky a cibuľku.
-
2
Cibuľu a šampiňóny opražíme na oleji, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak.
-
3
Podlejeme troškou vývaru, pridáme špenát a napokon paradajky, dobre premiešame.
-
4
Rozhabarkujeme si múku s mliekom, pridáme k zmesi a pri stálom miešaní privedieme k varu, pridáme sojakrém a povaríme spolu 2-3 minutky.
-
5
Tekvicu si rozpolíme, ošúpeme a vydlabeme lyžicou. Osolíme zvrchu aj zospodu.
-
6
Obe polovice zabalíme do alobalu aby lepšie udržali tvar a naplníme zmesou.
-
7
Posypeme strúhaným syrom (ja som použila môj obľúbený od značky Go Veggie).
-
8
Zapečieme na 55 minút (ja som po 40 minútach plech vybrala, posypala ešte troškou syra a dala ďalej piecť na 15 minút).
-
9
Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou, šalátom alebo jeme len tak tekvicu samú o sebe, komu ako chutí. Dobrú chuť! :)
Ďakujem :))
Hmm, podľa mňa kľudne syrom v črievku alebo aj strúhaným syrom
:)
Ale aj tak dík .
a @Vlado29 ďakujem za vyskúšanie :)) sojakrém je rastlinná nátierka od lunteru, dá sa bežne zohnať v potravinách, tak mi to neprišlo ako niečo "extra" nepoznané :D ja to používam celkom často do zapekaných receptov, netreba sa nechať odradiť tým "soja" v názve :))
Nevadí,aj kokosové mlieko splnilo účel.Bolo to šťavnaté,lahodné! fakt super.