Zemiakové placky s kačacou pečienkou fotorecept
Foto: kvakac
Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj keď nie je hladný. Najťažšie ich je piecť, keď máte Zobraziť celý popisJe placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj keď nie je hladný. Najťažšie ich je piecť, keď máte okolo seba veľa ľudí. Všetko mizne zázračnou rýchlosťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zemiaky a cesnak strúhame na malých okách. Čerstvú majoránku krájame na drobno. Pečienku umyjeme a v sitku necháme odkvapkať od vody.
-
2
Smotanu a pečienku rozmixujeme na jemno. Pridáme k zemiakom, vajciam a majoránke. Okoreníme, osolíme.
-
3
Spolu to dobre premiešame ak je to riedke tak zahustíme 2 PL krupice. Necháme postať päť minúť. Na panvicu dáme olej zohriať. Naberačkou naberáme zmes a lejeme na panvicu na horúci olej. Placky pražíme z každej strany 4 - 5 minút do červena. Horúce upečené placky ukladáme na sitko, alebo papier, aby nám odtiekol prebytočný olej. Postupne si dolievame olej na panvicu a robíme ďalšie placky, až minieme všetku zmes. Z tejto dávky sa urobí asi 20 placiek o priemere 10 cm. Ja som to robil z dvojnásobnej dávky preto je toho viac.
-
4
Zbavené oleja uložíme na tanier, ak vám to rodina skôr nezjedla a môžeme sa pustiť do veľmi chutných placiek.
Vďaka za koment. Oplatí sa to vyskúšať je to moc dobré.
Vďaka za koment, máš pravdu je to voňavé. Všetci susedia otvárali okna a vetrali odkiaľ sa to šíri, taká omamná vôňa. To je mi ľúto o takéto dobroty prichádzaš. Pekný deň želám.
Vďaka za koment. Teraz neviem či ukladáš recept, čí kila. Čo tam po diéte aj v pekle bývajú raz za čas hody. No nie?
Děkuji, aj tebe krásný den! Dobroty jsou dobroty a některé mohu jen virtuálně. Ale nejsem malé dítě a dobře vím, že celková pohoda je mi bližší než kotrmelce. Přesto se u tvých receptů rádám pokochám. Jen houšť a větší kapaky, Jsi šikovný!
Ďakujem za koment a odporučenie. Kedysi som to aj ja robil zvlášť, ale takto som to trochu ušetril roboty a čistenia.
Ďakujem za koment. Dá sa to urobiť aj kuracích pečienok. No tie sú trochu horkejšie, tak by som tam pridal viac smotany a plátok masla na mixovanie.
Veď sa to dá urobiť aj na plechu v rúre a nebude to mastné. No ale tak to dlhšie zas trvá.
Pecienky stratia horkost,ak sa vopred namocia do mieka, recept si pridal famozny,nakoniec,ako vsetky tvoje:-)casto sa inspirujem.
M
hm, ked to tu napísala pred rokmi jedna dáma, varecháči "ju skoro zožrali...
ale ja súhlasím, že stratia horkosť!
Mne sa páčia, tie tvoje plne palice na tvojom obrázku. Ja mám tiež také palice, ale prázdne.
Prezrela som si celú Tvoju stránku a všetky recepty stoja za vyskúšanie. Také na našu chuť, ale čo kilá.......
Ale keď budem mať v pláne "v pekle" hostinu, tak určite niektoré vyskúšam. Más výborné popisy receptov, tak niet čo pokaziť. Ďakujem za dobré nápady aj recepty.
Není za čo, ja mám radosť ak niekomu chutí a tým sa recept posuva ďalej. O tom to je tato stránka.
Tak ako som už napísal, ak recepty sú pre niekoho dobré majú sa ďalej posúvať. Od sladkého sa viac priberá a to už ani jedna nepíše ako od zákuskov pribrala. Vďaka za komentár.