Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky s kačacou pečienkou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 2. júla 2018
Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)
Foto: kvakac

Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj keď nie je hladný. Najťažšie ich je piecť, keď máte Zobraziť celý popisJe placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj keď nie je hladný. Najťažšie ich je piecť, keď máte okolo seba veľa ľudí. Všetko mizne zázračnou rýchlosťou.

4
porcie
14 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
3 ks
85 g
5 strúčikov
1 PL čerstvý
1 KL
 na dohustenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zemiaky a cesnak strúhame na malých okách. Čerstvú majoránku krájame na drobno. Pečienku umyjeme a v sitku necháme odkvapkať od vody.

    Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu a pečienku rozmixujeme na jemno. Pridáme k zemiakom, vajciam a majoránke. Okoreníme, osolíme.

    Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Spolu to dobre premiešame ak je to riedke tak zahustíme 2 PL krupice. Necháme postať päť minúť. Na panvicu dáme olej zohriať. Naberačkou naberáme zmes a lejeme na panvicu na horúci olej. Placky pražíme z každej strany 4 - 5 minút do červena. Horúce upečené placky ukladáme na sitko, alebo papier, aby nám odtiekol prebytočný olej. Postupne si dolievame olej na panvicu a robíme ďalšie placky, až minieme všetku zmes. Z tejto dávky sa urobí asi 20 placiek o priemere 10 cm. Ja som to robil z dvojnásobnej dávky preto je toho viac.

    Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Zbavené oleja uložíme na tanier, ak vám to rodina skôr nezjedla a môžeme sa pustiť do veľmi chutných placiek.

    Zemiakové placky s kačacou pečienkou (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

begonia2
Ježkove oči až som dostala hlad, takto na noc sem takéto niečo dáš. Čert mi bol dlžný sem teraz pozerať. Ako mám do rána vydržať, asi musím kuknúť do chladničky, čí sa niečo nekazí. Toto určite vyskúšam, už som dávala pečienku do stredu placky a preložila, no takto to spojiť ma nenapadlo. Mne sa to veľmi páči.
haji
No nazdar, musím to číst a dívat se z hodně veliké dálky, aby se můj žlučník nesplašil ještě víc než splašený je. Zajímavý recept, voňavý a silný!! Oh, už to vidím, jak se někteří zase dají slyšet, že to není nic pro dámičky. Ba, je to "hustý" recept pro mladé, statné dřevorubce. A ten chudá, který tyto placičky smaží pro větší partu, musí zákonitě odpadnút.
motyka
Nikdy som ešte nejedla placky s pečeňou - v zemiakoch. Chuťovo to musí byť výborné, ale čo kilá. Ale aj tak ukladám.KK.
1x kvakac
kvakac
@Haji (2.7.2018 21:48)

Vďaka za koment, máš pravdu je to voňavé. Všetci susedia otvárali okna a vetrali odkiaľ sa to šíri, taká omamná vôňa. To je mi ľúto o takéto dobroty prichádzaš. Pekný deň želám.
1x haji
kvakac
@Motyka (3.7.2018 08:44)

Vďaka za koment. Teraz neviem či ukladáš recept, čí kila. Čo tam po diéte aj v pekle bývajú raz za čas hody. No nie?
evelynba
Pána beka, to musí byť dobrota!!! Určite spravím, predpokladám, že to môže byť aj z kuracích pečienok, tie sú ľahšie dostupné. Kilá ukladám už dávno, recept v tomto momente. :-)))
1x kvakac
bubaya
Pečienka s haruľou je vynikajúca kombinácia, ešte lepšia, ako s lokšou. Ja robím každé zvlášť, a potom tú pečienku zatočím do placušky, je to veľmi dobré. Len je s tým viac práce, dve panvice. Táto skratka k vytúženému cieľu sa mi veľmi páči. Osvedčila sa mi aj zásada, Tvoje recepty pozerať doobeda, po raňajkách a káve, môžem odporúčať aj ostatným varecháčom. :DDDDDD Prajem krásny deň.
2x haji a kvakac
haji
@Kvakac (3.7.2018 09:12)
Děkuji, aj tebe krásný den! Dobroty jsou dobroty a některé mohu jen virtuálně. Ale nejsem malé dítě a dobře vím, že celková pohoda je mi bližší než kotrmelce. Přesto se u tvých receptů rádám pokochám. Jen houšť a větší kapaky, Jsi šikovný!
1x kvakac
kvakac
@Bubaya (3.7.2018 10:20)

Ďakujem za koment a odporučenie. Kedysi som to aj ja robil zvlášť, ale takto som to trochu ušetril roboty a čistenia.
1x bubaya
kvakac
@Evelynba (3.7.2018 10:02)

Ďakujem za koment. Dá sa to urobiť aj kuracích pečienok. No tie sú trochu horkejšie, tak by som tam pridal viac smotany a plátok masla na mixovanie.
kvakac
@Haji (3.7.2018 10:35)

Veď sa to dá urobiť aj na plechu v rúre a nebude to mastné. No ale tak to dlhšie zas trvá.
1x haji
45678
@Kvakac (3.7.2018 12:14)

Pecienky stratia horkost,ak sa vopred namocia do mieka, recept si pridal famozny,nakoniec,ako vsetky tvoje:-)casto sa inspirujem.
1x kvakac
arnilka
@45678 (3.7.2018 17:48)

M
hm, ked to tu napísala pred rokmi jedna dáma, varecháči "ju skoro zožrali...

ale ja súhlasím, že stratia horkosť!
1x kvakac
arnilka
haha, ešte ma stále lustrujú, aj ked moje komentáre sú len pozitívne a nie som teraz nová!!!
1x kvakac
kvakac
@Oldomachac (4.7.2018 07:20)

Mne sa páčia, tie tvoje plne palice na tvojom obrázku. Ja mám tiež také palice, ale prázdne.
jofolit
Robila som ich včera, nevedela som sa dočkať soboty. No poviem ti musela som si dve placky skryť, aby vychladli. Veď mi to brali rovno z panvice. Máš pravdu najlepšie je to robiť, keď nie nik iný doma. Ani foto nebolo z čoho spraviť, keby som si neodložila, tak ani neochutnám. No dobrota veľká. Na budúce budem robiť z dvoch dávok. Vďaka za recept.
2x haji a kvakac
motyka
Kvakáč - uložila som si recept a postupne sa už ukladajú aj kilá. Ja mám ale ten istý názor ako Ty. Keď sa stretneme na nejakých oslavách a každý "ochká" od dobrého jedla, tak mám dobrý pocit a radosť z toho, že im chutilo. Keď urobím ten Tvoj recept, tak sa budú aj po " brúchach maskať" od dobroty. Takže bude hostina. Len ešte musím domyslieť v akej miske to budeme robiť, aby sa každému ušlo.
Prezrela som si celú Tvoju stránku a všetky recepty stoja za vyskúšanie. Také na našu chuť, ale čo kilá.......
Ale keď budem mať v pláne "v pekle" hostinu, tak určite niektoré vyskúšam. Más výborné popisy receptov, tak niet čo pokaziť. Ďakujem za dobré nápady aj recepty.
2x haji a kvakac
kvakac
@Jofolit (4.7.2018 10:18)

Není za čo, ja mám radosť ak niekomu chutí a tým sa recept posuva ďalej. O tom to je tato stránka.
kvakac
@Motyka (4.7.2018 12:49)

Tak ako som už napísal, ak recepty sú pre niekoho dobré majú sa ďalej posúvať. Od sladkého sa viac priberá a to už ani jedna nepíše ako od zákuskov pribrala. Vďaka za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia