Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej fotorecept
Foto: afataga
Také rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-). Výstraha 1. stupňa pre normálnych ľudí: habanero dajte len na Zobraziť celý popisTaké rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-). Výstraha 1. stupňa pre normálnych ľudí: habanero dajte len na špičku noža, alebo zo dve chilli papričky !!!.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
1 ks (cca 120 g) |
|
1 ks |
|
1 konzerva |
|
podľa chuti |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Na masti som orestovala cibuľu do sklovita, pridala som cesnak, papriky a baranie rohy a ešte som chviľu restovala
-
2
Pridala som dve nakrájané paradajky, aby som nemusela podlievať, soľ, habanero a ostatné koreniny
-
3
Pomiešala som a nechala dusiť asi 10 min.
-
4
Pridala som zvyšné paradajky a zas chviľu podusila
-
5
Asi za 10 min. som pridala fazuľu v slanom náleve, prepláchla som ju na sitku, fazuľu v pretlaku a pretlak
-
6
Premiešala som a nechala chvíľu prehriať, na tanieri som posypala vňaťou, jedli sme s ryžou
@abdul ved co by clovek neurobil, aby sa zahrial :-)
@tiginko dakujem, ze si mi odpustila tu konzervu, mas to u mna :-)
@martinis presne ako pise @irenaw , k habaneru asi dospejes vekom :-)
@marianne tak daj aspon jednu malu chilli, neviem si toto jedlo predstavit uplne bez stipancov :-)
@margaretka28 jasne, ze sa da aj s chlebom
@huck mas pravdu, nie len v Mexiku, asi vedia, co robia v tych horucavach, treba dezinfikovat crevo :-) toto nemozu tie bacily prezit :-)
@havino my mame tlaky v poriadku, ved chilli je zdrave, ono nevie, ze je teplo :-)