Špaldové celozrnné parené buchty bez cukru

ckatka - bez fotkyckatka, 10. apríla 2015
Špaldové celozrnné parené buchty bez cukru
Foto: ckatka

jedna zo zdravsich verzii klasickeho obeda :)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka
400 g
2 PL (alebo sójové)
 štipka
2 teplá
 podľa chuti
 podľa chuti
1 ks
 (alebo džem do vnútra)
 do polevy
Posýpka:
 (alebo orechy)




Postup

  1. 1

    Kocku droždia rozmrv v 2 dcl teplej vody s troškou kokosového cukru, múky alebo iného sacharidu...

  2. 2

    Do misky nasyp 200g špaldovej múky polohrubej celozrnnej a 200g bielej (alebo aký pomer chceš) a lyzicu ryzoveho / sojoveho mlieka. Pridaj trochu soli, kokosového cukru, škorice a 1 vajce, vlej kvások a vareškou upatlaj cesto, nechaj kysnúť.

  3. 3

    Na pomúčenej doske tvaruj buchty, naplň ľubovoľnou plnkou - ovocie, dzem, klobasa :) .. (napr. lekvár +broskyňa), olejovými rukami dávaj na parak, par 15 minút.

  4. 4

    Poleva - v hrnceku roztop maslo (ghee alebo kokosovy olej), pridaj lyzicu medu a lyzicu ryžového mlieka (suseneho - ak mas cerstve, tak primerane nalej, aby nebola prilis riedka). Posyp makom a škoricou, alebo orechami, alebo cim chces....

Diskusia k receptu

evanaaa
Mne sa pozdáva, že z celozrnnej múky, nie sú ťažšie? Ale kocka droždia na necelé polkilo sa mi zdá veľa, tebe sa to ináč celkom podarilo, tak neviem......
ckatka
@evanaa - kocku drozdia davam na polkilo (necele polkilo - pocas miesania ked sa mi zda riedke tak odoka prisypem), lebo ked je celozrnna muka mas pravdu boli by tazsie, takto sa krasne naparili a boli lahucke nadychane - inak by boli ubite




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia