Foto: ckatka
jedna zo zdravsich verzii klasickeho obeda :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kocka |
|
400 g |
|
2 PL (alebo sójové) |
|
štipka |
|
2 teplá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
|
|
(alebo džem do vnútra) |
|
do polevy |
|
Posýpka: | |
(alebo orechy) |
|
Postup
-
1
Kocku droždia rozmrv v 2 dcl teplej vody s troškou kokosového cukru, múky alebo iného sacharidu...
- 2
Do misky nasyp 200g špaldovej múky polohrubej celozrnnej a 200g bielej (alebo aký pomer chceš) a lyzicu ryzoveho / sojoveho mlieka. Pridaj trochu soli, kokosového cukru, škorice a 1 vajce, vlej kvások a vareškou upatlaj cesto, nechaj kysnúť.
- 3
Na pomúčenej doske tvaruj buchty, naplň ľubovoľnou plnkou - ovocie, dzem, klobasa :) .. (napr. lekvár +broskyňa), olejovými rukami dávaj na parak, par 15 minút.
- 4
Poleva - v hrnceku roztop maslo (ghee alebo kokosovy olej), pridaj lyzicu medu a lyzicu ryžového mlieka (suseneho - ak mas cerstve, tak primerane nalej, aby nebola prilis riedka). Posyp makom a škoricou, alebo orechami, alebo cim chces....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu