Hokaido kaša

vegecan - bez fotkyvegecan, 1. októbra 2010
Hokaido kaša
Foto: vegecan

Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj to, že sa nemusí šúpať, hodí sa Zobraziť celý popisTrhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj to, že sa nemusí šúpať, hodí sa do sychravých dní, krásne vonia a navyše výborne chutí.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Šupka tejto tekvice počas akéhokoľvek tepelného spracovania príjemne zmäkne a obsahuje množstvo cenných vitamínov. Stačí nám teda kúpenú tekvicu dobre umyť, rozpoliť, vydlabať jadierka a nakrájať na malé kocky.

  2. 2

    Nakrájanú tekvicu vložíme do hrnca, podlejeme vodou a ochutíme mletou rascou. Varíme prikryté pomalým varom zhruba 15 minút, a tak, aby sa nám všetka voda nevydusila.

  3. 3

    Vidličkou skúsime tvrdosť tekvice a keď je vyhovujúca, odstavíme z plameňa. Potom tekvicu rozmixujeme alebo poriadne popučíme na jemný krém.

  4. 4

    Podávame teplé. Ja ju mám najradšej dochutenú karí korením a posypanú nasucho opraženými tekvicovými semiačkami. Výborná je ale aj s roztlačeným cesnakom či len tak ozdobená kolieskami jarnej cibuľky.

Diskusia k receptu

mamatata2
Zajtra teda skúsim pozrieť, či ju majú aj u nás a vyskúšam. Jedla som ju tak, že na vrchu bola posypaná opečeným pórom a bolo to fakt dobré.
haston
ešte som to nejedol, ale vyzerá to zaujímavo. zajtra na trhu skúsim kúpiť a urobiť.
enge149
je tu super aj zdravé,ja som ju jedla-chlieb natrieť s maslom a postrúhať tekvicou/ako sa strúha syr,aj so šupkou,tam je najviac vitamínov..
bozulka
Hokaido je moja najmilšia tekvica jedno ako upravená.Všetky sú výborné.
lucylee
aj ja ju mám rada, jednoduché, sýte a určite chutné jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia