Foto: vegecan
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj to, že sa nemusí šúpať, hodí sa Zobraziť celý popisTrhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj to, že sa nemusí šúpať, hodí sa do sychravých dní, krásne vonia a navyše výborne chutí.
Postup
-
1
Šupka tejto tekvice počas akéhokoľvek tepelného spracovania príjemne zmäkne a obsahuje množstvo cenných vitamínov. Stačí nám teda kúpenú tekvicu dobre umyť, rozpoliť, vydlabať jadierka a nakrájať na malé kocky.
- 2
Nakrájanú tekvicu vložíme do hrnca, podlejeme vodou a ochutíme mletou rascou. Varíme prikryté pomalým varom zhruba 15 minút, a tak, aby sa nám všetka voda nevydusila.
- 3
Vidličkou skúsime tvrdosť tekvice a keď je vyhovujúca, odstavíme z plameňa. Potom tekvicu rozmixujeme alebo poriadne popučíme na jemný krém.
- 4
Podávame teplé. Ja ju mám najradšej dochutenú karí korením a posypanú nasucho opraženými tekvicovými semiačkami. Výborná je ale aj s roztlačeným cesnakom či len tak ozdobená kolieskami jarnej cibuľky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu