Šošovica s cestovinami alebo cestoviny s šošovicou?
Foto: stefanm
Až teraz som si všimol,že podobný recept pridala už redakcia ale bez foto a ja už mám foto pripravené tak to pridám aj ja.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V posolenej vode s bobkovým listom uvaríme šošovicu do mäkka.
-
2
Cestoviny varíme podľa návodu na obale (ak sa vám ho podarí prečítať,lebo tie písmenka sú čoraz menšie a menšie) alebo podľa skúsenosti , že asi po piatich minútach ochutnám či sú dobre a pod.
-
3
Necháme okapať a odložíme.
-
4
Nakrájame kapustu (ja som mal kúsok tej z "Číny"),pór , mrkvu a...
-
5
...tiež aj slaninku a údené mäso (ja som použil z mrazničky "veľkonočnú" šunku čo sme nedojedli a bola výborná,šťavnatá).
-
6
Na masti postupne opražíme slaninku , ...
-
7
... údené mäso , ...
-
8
... mrkvu,šošovicu ...
-
9
...a pridáme aj kapustu.Troch podlejeme vodou,podusíme ...
-
10
...pridáme kečup , ...
-
11
... čilli ...
-
12
...a cesnakový olej.Necháme chvíľku podusiť , ...
-
13
... pridáme cestoviny a ...
-
14
...dôkladne premiešame.
-
15
Podával som so stúhanym syrom,zeleninou,domácim kečupom a bolo k tomu aj pivko!!
Diskusia k receptu