
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Cicero šalát
Toto je ďalší z receptov z knihy Martina Pyca Rauscha, ktorý nám veľmi zachutil. Mierne...

Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme....

Vyprážané korbáčiky
Moja kamoška nie je rada dlho pri hrncoch a dala mi tento recept. Je fakt dobrý,...

Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...

Placky trochu inak
Do zemiakových placiek sa dá dať všeličo - podľa chuti a fantázie:), ja som našla v...

Cuketové halušky
Miesto zemiakov - cuketa. Každý rok si dopestujem veľa cukiet, patizónov. lebo ich...

Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...

Gratinovaný ružičkový kel
Kúpila som ružičkový kel, chvíľu čakal na svojich 5 minút slávy, čo prišlo dnes...

Komárňanské grilované karé
Cesnak roztlačíme, mäso umyjeme a osušíme. Cesnak premiešame s pomarančovou šťavou, paradajkovým pretlakom, ...

Marocké kura
Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami....

Kuracie prsia v jogurte
Jogurt, čierne korenie, nastrúhaný zázvor, olivový olej, nastrúhaný cesnak, chilli premiešať v...

Pečená mrkvová polievka
Krásne voňavá polievočka pripravená z pečených prísad je vďaka pridaniu limetky aj veľmi svieža. Najlepšie chutí...

Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...

Kuracia pečienka s ryžou Basmati
Po 5tich rokoch som sa konečne odhodlala opäť zjesť pečienku. Ako dieťa som ju nemala v...

Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...

Chlebový ježko
Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý...

Pečené rebierka glazované čiernym pivom
Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . ....

Lečo a la Ja
Viem že každý má rád niečo iné ale rozhodla som sa pridať sem tú našu variantu...

Poğaça - kukuričné taštičky
Tieto poğaça su z kukuričnej muky v tvare taštičiek :-) Cesto je lahučké a velmi chutne....

Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou
Fantastická omáčka, ktorú varím už veľa rokov. Je veľmi chutná, krémová, cesnakovej chuti v kombinácii s oreganom a citrónom....

Lokše plnené baraninou
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme ich. Vychladnuté pretlačíme (alebo pomelieme mlynčekom na mäso), osolíme a...

Chlebové špaldovo-ražné pečivo
Z tohoto cesta robím žemle, chlieb vo forme alebo ich len tak pokrájam napr. na...

Karfiolové fašírky
Karfiol rozobrať a uvariť v slanej vode. Po uvarení nechať vychladnúť

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila maminka s babičkou....