
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou
Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka...

Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...

Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru
Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...

Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Grilované čevapčiči a pljeskavica
Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli, či už grilujeme na dreve, na uhlí,...

Rýchla pizza u nás doma
Vyskúšal som veľa receptov, upravoval si ich a tento je zatiaľ u mňa jednoznačne najkratší a...

Karfiolové placky
Tieto výborné placky sa pripravujú zo surového karfiolu, sú priam bezprácne a hotové už za pár minút!...

Zapekaný karfiol vcelku
Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam...

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Musaka z baklažánov
Umyté a olúpané baklažány nakrájame priečne alebo pozdĺžne na plátky.

Letná ľahká pizza
Každý máme svoje odskúšané cesto na pizzu a považujeme ho za to najlepšie, preto ani nechcem...

Bryndzové halušky
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Kým voda začne vrieť, ošúpeme si zemiak(y) a...

Cestoviny so slaninou a cuketou
na troche oleja osmažíme na kocky nakrájanú slaninu, potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a nakrájanú mladú...

Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...

Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...

Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...

Jemné tvarohové vareniky
V Rusku ich volajú ešte „lenivé vareniky“, vzhľadovo pripomínajú noky ale je to obdoba pravých varenikov, ktoré sú podobné slovenským pirohom, len tieto sa nemusia lepiť :)...

Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Brambory oškrábeme, překrojíme a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě.

Slané muffinky
Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a práškovým cukrom. Rozpustené maslo zmiešame s celými vajíčkami,...