Foto: mracik9
V chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z Zobraziť celý popisV chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z minulosti.Skontrolovala som ostatné suroviny a je rozhodnuté. Tento recept som si nevymyslela,ale ho mám z časopisu z roku 1987.
porcií
príprava
Postup
-
1
Vajcia rozšľaháme,pridáme k nim cukor,osiatu múku do ktorej sme pridali sódu bikarbonu,postupne prilievame mlieko a dôkladne premiešame, aby sa nám neurobili hrudky.Z cesta upečieme 10 až 12 palaciniek,záleží od veľkosti panvice.
-
2
Po ruke bolo čerstvé ovocie,tak som si uvarila dobrý džem.Do hrnca som dala cukor do ktorého som postupne pridávala jahody,jablko,marhule a višne.Celá kuchyňa rozvoniavala.
-
3
Chvíľu som to varila,odstavila z ohňa,vychladila a rozmixovala.
-
4
Vyšľaháme si smotanu a ideme nato.Vychladené palacinky kladieme na seba,pričom každú natrieme najprv džemom a potom šľahačkou,takto opakujeme pokiaľ nespotrebujeme všetky suroviny.
-
5
Potrieme aj vrch a necháme si trochu šľahačky na ozdobu. Je to rýchla torta aj pre neohlásenú návštevu,dá sa konzumovať hneď.
-
6
Padla tam otázka vraj prečo Bulharská,prikladám dôkaz z roku 1987,ja som to robila veľmi dávno a teraz to padlo vhod.
V jednoduchosti je krása.A ani ty sa nemusíš sťažovať...
Máš skvelé recepty.A papkáčov poteší..potešila aj mňa.