Bulharská skladaná torta fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 19. júna 2013
Bulharská skladaná torta (fotorecept)
Foto: mracik9

V chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z minulosti.Skontrolovala som ostatné suroviny a je rozhodnuté. Tento recept som si nevymyslela,ale ho mám z časopisu z roku 1987.

8
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

3 ks
2 PL
1 čl
300 g
3/4 l
4-5 PL
1/2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme,pridáme k nim cukor,osiatu múku do ktorej sme pridali sódu bikarbonu,postupne prilievame mlieko a dôkladne premiešame, aby sa nám neurobili hrudky.Z cesta upečieme 10 až 12 palaciniek,záleží od veľkosti panvice.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po ruke bolo čerstvé ovocie,tak som si uvarila dobrý džem.Do hrnca som dala cukor do ktorého som postupne pridávala jahody,jablko,marhule a višne.Celá kuchyňa rozvoniavala.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľu som to varila,odstavila z ohňa,vychladila a rozmixovala.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme si smotanu a ideme nato.Vychladené palacinky kladieme na seba,pričom každú natrieme najprv džemom a potom šľahačkou,takto opakujeme pokiaľ nespotrebujeme všetky suroviny.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme aj vrch a necháme si trochu šľahačky na ozdobu. Je to rýchla torta aj pre neohlásenú návštevu,dá sa konzumovať hneď.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Padla tam otázka vraj prečo Bulharská,prikladám dôkaz z roku 1987,ja som to robila veľmi dávno a teraz to padlo vhod.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
gacy,určite to vyskúšaj,je to super palacinková dobrotka,nikto jej zatiaľ neodolal,maškrtníčky majú prednosť :))

Ďalšie recepty: