Bulharská skladaná torta fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 19. júna 2013
Bulharská skladaná torta (fotorecept)
Foto: mracik9

V chladničke zostala smotana na šľahanie,tak som rozmýšľala čo s ňou.Niet nad staré dobré zošity v ktorých sa stále nájde nejaký recept z minulosti.Skontrolovala som ostatné suroviny a je rozhodnuté. Tento recept som si nevymyslela,ale ho mám z časopisu z roku 1987.

8
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

3 ks
2 PL
1 čl
300 g
3/4 l
4-5 PL
1/2 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme,pridáme k nim cukor,osiatu múku do ktorej sme pridali sódu bikarbonu,postupne prilievame mlieko a dôkladne premiešame, aby sa nám neurobili hrudky.Z cesta upečieme 10 až 12 palaciniek,záleží od veľkosti panvice.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po ruke bolo čerstvé ovocie,tak som si uvarila dobrý džem.Do hrnca som dala cukor do ktorého som postupne pridávala jahody,jablko,marhule a višne.Celá kuchyňa rozvoniavala.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chvíľu som to varila,odstavila z ohňa,vychladila a rozmixovala.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme si smotanu a ideme nato.Vychladené palacinky kladieme na seba,pričom každú natrieme najprv džemom a potom šľahačkou,takto opakujeme pokiaľ nespotrebujeme všetky suroviny.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme aj vrch a necháme si trochu šľahačky na ozdobu. Je to rýchla torta aj pre neohlásenú návštevu,dá sa konzumovať hneď.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Padla tam otázka vraj prečo Bulharská,prikladám dôkaz z roku 1987,ja som to robila veľmi dávno a teraz to padlo vhod.

    Bulharská skladaná torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

33 komentárov k receptu
palacinky veľmi nemusím, ale deti a manžel ich milujú, tak ich možno prekvapím touto tortičkou. použijem čerstvo uvarený jahodový džem. a ešte by ma zaujímalo, prečo je bulharská. nehľadám dôvod na podpichovanie. naozaj som len zvedavá. :-D
No uuzas :) ja som maškrtnička riadna ale priznam sa ze na palacinky som nikdy nejako extra moc neletela...ale jasne ze ich mam rada. Ked kukam ta na tvoj recept tak ich este len budem milovat !!!! Takto plnim norm.palacinky ale ked.ich bude 10 na sebe tak to je urcie lepsia maakrta ;)
denyany,ja na rozdiel od teba často využívam palacinky na rôzne spôsoby,perfektne sú aj na slano,skús,možno im prídeš na chuť a odpoveď je na poslednej foto,neviem kto to vymyslel,ale urobil to dobrééé :))
tak, @mracik9 , torta už je hotová a napoly zjedená. moji palacinkoví maniaci(ozaj by mohli jesť palacinky denne) sa oblizovali dookola hlavy a len spokojne hmkali a mňamkali. pôvodne som chcela urobiť túto tortu až k vysvedčeniu, ale keďže sa tu ochladilo, urobila som ju už dnes. vďaka za výborný nápad.
Aj ja robím podobný -striedam džem s ochuteným tvarohom a zalejem hustým čokopudingom,deti ho zbožňovali.....aj teraz keď majú skoro 30 rokov....

Pridaj komentár k receptu: