
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od mamy ❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla....

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Podlesník aj s ryžou
Výborný podlesník s ryžou dnes upečený. Niekto pozná haruľu, zemiakovú babu , ...

Panzerotti
Tak tento recept mam od mojej svokry je jednoduchy a dobrucky :) My ich mame radi plnene...

Morčacie stehno so zeleninou a s krúpkovými zemiakmi
Morčacie stehno nasolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Koreňovú zeleninu nakrájame na...

Karfiol podle Jamie Olivera
Recepty Jamieho jsou luxusní, nepřeplácané, s perfektně sladěným kořením. Měla by to být jeho...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...

Moja čína z woku
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, ...

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Pohánkové karbonátky
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj...

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

Cvikla pre labužníkov
Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala,...

Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia,...

Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...

Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

Pohánkové halušky s cottage cheesom- bezlepkové
Tieto halušky som robila aj s obyčajnou polohrubou múkou a veľmi som si ich obľúbila. Keď...

Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....

Vyprážané morčacie prsia v jabĺčkovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed v znamení sezózny jabĺčok... denne pozbieram plné vedrá padaviek a tak ma včera napadlo,...

Zapekaná pohánka/fotorecept/
Toto je asi zwietopf, ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf....

Tofu v pomarančovej omáčke
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky...

Kuracie stehná vyprážané v rúre
kuracie stehná si iba osolím a obalím v trojobale. rúru rozohrejem len na 120 stupnou. stehná dám...

Palacinky s korenenými karamelizovanými jablkami
Tieto palacinky s karamelovými jablkami na vrchu sú vynikajúcimi raňajkami alebo dezertom :)

Chlebové fondue
Chlebové fondue hoci je to skor pre viac ľudí no dostali sme nan chuť:)... hodí...

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Jahodová žemľovka
Vždy keď príde Miško domov, varím mu jeho obľúbené jedlá. Žemľovka je jedno z nich....