Rukolové pesto

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 14. júna 2013

Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A keďže naša balkónová minizáhrada začína prinášať prvé plody, dnešný obed Zobraziť celý popisBazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A keďže naša balkónová minizáhrada začína prinášať prvé plody, dnešný obed bol ozaj šupito-presto!

Suroviny





Postup

  1. 1

    No môže to byť jednoduchšie? Všetko vložíme do mixéra a rozmixujeme, alebo roztlčieme v mažiari. Ochutíme mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Hotovo.

  2. 2

    Čo s ním je už na vás, ale podľa mňa najlepšie mu bude s cestovinami. U mňa - hladká múka+vajíčko+kvapka olivového oleja. Cesto som vyvaľkala natenko, nechala jemne presušiť a potom natrhala na také všelijaké beztvary. Uvarené cestoviny som premiešala s pestom, posypala opraženými píniovými orieškami, naskekanými sušenými paradajkami a lístkami rukoly. Na záver som ešte poliala olivovým olejom.

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to fakt úžasne... aj tie natrhané cestoviny sa mi páčia :-)
tomas
toto asi skúsim, to vyzerá jednoduché aj pre mňa :D
marianne
krasny recept,aj ked ja tu rukolu az tak nemusim,ale mozno rozmixovana by mi chutila viac...a fotka paradna
elixir
Pekné :) a koľko tej hladkej múky zhruba, čo sa týka cestovín?
nazarboncuk
dakujem vam za reakcie. @elixir na 100 g múky 1 vajíčko, to je pomer pre jednu veeelmi hladnu osobu :) stale plati na 100 g muky jedno vajce alebo 2 zltky. nic menej nic viac. mozno kvapka oliv. oleja
zuzananoskova
Eli, krásna rukolka z Tvoje záhradky :-) Mne prvá vzišla a akosi sa hneď aj "odrovnala". Tak som zasadila druhýkrát a už vykúka na svet :-) Rukolové pesto vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia