Foto: frezia68
Rýchly,zdravý,chutný...
príprava
na 210°C °C
Postup
-
1
Robila som karfiolovú polievku,karfiol bol veľký,tak som odobrala uvarený a nakrájala na drobné kusy.Pridala som na ozdobu nakrájanú červenú papriku,zelenú cibuľku,MČK,soľ...
-
2
...kto chce štipľavé,pridá,aj bylinky podľa chuti.Pridala som 2 ks rozšľahané vajíčka,pomiešala,dala do formy,posypala tvrdým strúhaným syrom a dala do vyhriatej rúry na 220°C zapiecť asi na 10-15 min.,až sa syr roztopí.Ja som piekla chlieb,miesto v rúre bolo dosť,tak som piekla zároveň malé zemiaky a mrkvu a mala som skvelú prílohu.
-
3
Karfiol bol uvarený,tak stačilo zapiecť 10 -15 min. a rýchly,bezlepkový obed bol na stole.
-
4
Príloha sa hodí aj zemiaková kaša a tá je tiež za 25 min. hotová,cviklu s chrenom máme zavarenú a rýchly obed v časovej tiesni pre skromných je hotový. A pridávam ranný úsvit,ktorý trval len 10 min. a zmenil sa na šedé mraky.Želám všetkým krásne babie leto :-)
karfiol mám, tak vyskúšam v týždni, dnes už varím ...nebeské karé z varechy :))
nuž..ranný úsvit pokazili sivé mraky..ale tvoj obed rýchly..chutný..nápaditý...noooo...taký...
aj pre vypočítavé babky..
nemusím dlhoooo vyvárať
veď život je taký krátky...
a tebe toto stačí..??
to môjmu sobášnemu po hutnom obede jak hrozienko na koláči..
ale sa mi to veľmo páči..:-)