Karfiolové muffiny za 15 minút fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 1. novembra 2015
Karfiolové muffiny za 15 minút (fotorecept)
Foto: frezia68

Rýchly,zdravý,chutný...

15 minút
príprava
10 minút
na 210°C °C

Suroviny

1/2 ks (parený, ...)
2 ks
Na ozdobu:
Príloha:




Postup

  1. 1

    Robila som karfiolovú polievku,karfiol bol veľký,tak som odobrala uvarený a nakrájala na drobné kusy.Pridala som na ozdobu nakrájanú červenú papriku,zelenú cibuľku,MČK,soľ...

    Karfiolové muffiny za 15 minút (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...kto chce štipľavé,pridá,aj bylinky podľa chuti.Pridala som 2 ks rozšľahané vajíčka,pomiešala,dala do formy,posypala tvrdým strúhaným syrom a dala do vyhriatej rúry na 220°C zapiecť asi na 10-15 min.,až sa syr roztopí.Ja som piekla chlieb,miesto v rúre bolo dosť,tak som piekla zároveň malé zemiaky a mrkvu a mala som skvelú prílohu.

    Karfiolové muffiny za 15 minút (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol bol uvarený,tak stačilo zapiecť 10 -15 min. a rýchly,bezlepkový obed bol na stole.

    Karfiolové muffiny za 15 minút (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príloha sa hodí aj zemiaková kaša a tá je tiež za 25 min. hotová,cviklu s chrenom máme zavarenú a rýchly obed v časovej tiesni pre skromných je hotový. A pridávam ranný úsvit,ktorý trval len 10 min. a zmenil sa na šedé mraky.Želám všetkým krásne babie leto :-)

    Karfiolové muffiny za 15 minút (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina6
super nápad a perfektne to vyzerá. tiež za 5* odo mňa. prajem krásnu nedeľu.
janara
veľmi dobrý nápad, krásny recept, ukladám
karfiol mám, tak vyskúšam v týždni, dnes už varím ...nebeské karé z varechy :))
frezia68
Ďakujem,že ste tu nakukli a verím,že dnes máte všetci sviatočnejšie jedlo na stole,tak dobrú chuť :-)
2010
To vyzera pekne a ja tam este spetku prasku do peciva, ked stihnem zajtra vyrobim 5*
babkamt
chutne si navarila. Pre milovníkov mäsa si opiekla kúsok slaninky:-) Navarila si jednoducho, rýchlo a hlavne chutne.
babav
Vyborny napad .Vajickove muffiny s cibulou , spenatom , hribami.... som uz piekla , vdaka tebe budu aj s karfiolom :-).
radost
@kvietok podtatranský
nuž..ranný úsvit pokazili sivé mraky..ale tvoj obed rýchly..chutný..nápaditý...noooo...taký...
aj pre vypočítavé babky..
nemusím dlhoooo vyvárať
veď život je taký krátky...
a tebe toto stačí..??
to môjmu sobášnemu po hutnom obede jak hrozienko na koláči..
ale sa mi to veľmo páči..:-)
frezia68
@2010 :ak tam nie je múka,má význam prášok do pečiva?Uvažovala som,čo ešte pridať :-).
frezia68
@rados ť:Stačí,lebo musí stačiť.Mužom sa nemusí páčiť,tak mu pridaj kúsok mäsa,nepohneváš si ho predsa.Ale veď bola polievka,Tebe sa to nezdá dosť?A hrebienky zo slaniny,zasýtili,ver @rados ť.A ja nie som žiadna kosť,obalená som už dosť :-))))).Takže,@rados ť moja,stačí a ďakujem za milé riadky.
denyany
Skvelé! A s tými zemiakmi...paráda! Ja by som prijala toto jedlo kľudne aj v nedeľu. Robíme s mužom na smeny a tak máme nedeľu, keď sa všetci stretneme a hocikedy v nedeľu po al. pred nočnou varím len také rýchle jednoduché jedlá. Mne nemusí byť v nedeľu tzv.sviatočný obed. Ale muž mal kolegu(pozdravujem ho do neba-čau, Julko!), ktorý roky rokúce musel mať v nedeľu vývarovú polievku a druhý chod rezne alebo pečené kurča:-).
ariel
veľmi rýchla a kvalitná výpomoc k pestrému menu: úžasný nápad, oceňujem kreativitu, a dnes mi aj veľmi pomôže pri nasýtení dvoch vegetariánov staviacich sa na večeru .
frezia68
@ariel :pečená zelenina je výborná,aj len tak na večerné chrumkanie ,pridávam petržlen a podľa chuti,čo mám :-) .
tiginko
pekný recept, bojujem teraz so sebou, či ho ísť urobiť z toho môjho romanesca, alebo nie. Mala som s ním iné plány, ale v každom prípade niekedy určite príde na rad
sracz
Okrem vynikajúcej kombinácie zdravého jedla, milá @frezia68 ma poeticky naladila aj Tvoja kompozícia opečeného "hrebienka" vychádzajúceho slaninového Slnka, spoza "obláčikov" karfiolových mafín! Keď budem jesť pravidelne takéto Tvoje ohviezdičkované jedlá, budú ma musieť v 111. roku života zastreliť, aby som im už tu nezavadzal. P.S.: nerád robím múdreho, ale skús nabudúce pridať na tanier aj 10÷12 cm tyčinky pečeného petržlenu (aj s "predkožkou) -:)))! Ako "autodidakt" som na úžasnú chuť (teda aspoň pre mňa) tejto novej fajnotky prišiel, vďaka osobnej iniciatíve, náhodou a neviemE sa jej dojesť! Pekné dni v dobrom zdraví do PO, Ditka kamaláska!
frezia68
@sracz :ďakujem za milé slová.Petržlen a mrkvu ma naučila piecť @sjuz a veru je to fajnotka.Občas si to pečiem len tak,na chrumkanie a bez prílohy.Ale pri pečení som mala v zásobe len mrkvu,tak som doplnila zemiakmi.A neboj sa,príroda sa o nás postará,aby sme tu nezavadzali,hoci Ti tých 111 r.želám zo srdca :-)))))
babidka
Zajtra este pozbieram posledne brokolice zo zahrady -su to nezmary , prezili aj nedavne vacsie mrazy - a tak z nich urobim tie mufinky , pecenu cviklu a mozno aj zemiakovu kasu pre vnucku aby ma nezjedla od hladu lebo zelenina so zeleninou jej bude asi malo :-)
frezia68
@babidka : dúfam,že si pochutíte,ale upozorňujem,že o chvíľu budeš hladná :-),to je skôr ľahká večera.
methi
Pridala som nasekanu cervenu cibulu, koriandrovu vnat, za lyzicku oleja, trocha mletych vlociek (lakalo ma pridat aj mlete mandle, nabuduce) a stipku prasku do peciva. Syr som nedala, piekla som 25 minut, tak moje boli za 25 minut :) Prilohu sme mali opecene zemiacky a nalozenu cviklu. Dakujem do inspiraciu :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia