Držková polievka zo smržov fotorecept
Foto: gordonko
je obdobie ,kedy sa huby SMRŽe derú zo zeme von , keď sa Zobraziť celý popisje obdobie ,kedy sa huby SMRŽe derú zo zeme von , keď sa na ne pozriete vyzerajú ako držky ... tak urobíme držkovú
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
v prvej rade som sa pustil do umytí húb , smrž je známý tým , že je v ňom dost piesku ,preto je treba ho poriadne prepláchúť z vnútra aj z vonka ,aby nám neškrípalo pod zubama .... potom som ho pokrájal na hrubšie rezance - vyše 1 cm
-
3
cibulu pokrájame na drobno ,osmahneme ju na rozpálenom oleji , pridáme čierné korenie a červenú papriku a hned troškou vody podlejeme ,aby nám to nezhorklo
-
4
na zahustenie pridáme najemno postrúhanými zemiakmi
-
5
osolíme a pridáme pokrájané smrže .... sú krehké , preto som ich neosmažil spolu s cibulou a varíme kým nám nezmäknú - miešať zlahučka - dolieval som zasa trošku vody ,aby to ostalo husté ( celkom som dal do dvoch litrou vody ) .... a dal som 2 feferonky z nálevu
-
6
pred dokončením pridáme prelisovaný cesnak a v rukách podrvenú majoránku
-
7
a máme hotovo DOBRÚ CHUŤ
no aby si sa moc nečudovala , ale smrže môžeš nájsť aj v meste , stačí ak budeš pozorná a všimaj si záhony upravené mulčovacou kôrou ... okrem iného aj tam rastú