Cuketová polievka s červenou šošovicou
Foto: mitzy
Sýta, zdravá, chuťovo výborná cuketová polievka zahustená zemiakom a červenou šošovicou.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1-2 strúčiky |
|
15-20 g |
|
1 l |
|
3 lístky čerstvá |
|
1 hrsť |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
Na pokvapkanie: | |
|
Postup
-
1
Cuketu a zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Na masle osmažíme cibuľu s cesnakom na červenej paprike. Pridáme cuketu, zemiaky a zalejeme litrom vody. Osolíme a varíme. Po desiatich minútach pridáme červenú šošovicu a varíme ďalej. O ďalších desať minút pridáme bazalku a petržlenovú vňať. Varíme ešte päť až desať minút. Polievku odstavíme, zmixujeme ponorným mixérom a podávame pokvapkanú citrónovou šťavou. Citrónom ma inšpirovala @Cesminaz. Hodí sa skvelo práve ku takejto polievke. Prajem dobrú chuť a slnko do dňa.
Diskusia k receptu